Llibertat Immediata Per A Sebastián Romero!
El passat 30 de maig ens vam assabentar de la trista notícia de la detenció del nostre company Sebastián Romero a la República Oriental de l’Uruguai. Sebastián és militant del PSTU, el nostre partit germà a l’Argentina, i dirigent obrer. És un perseguit polític des del 18 de desembre de 2017, per haver participat al costat de milers de treballadors/es a la mobilització contra la reforma provisional que va implicar un brutal robatori als i les pensionistes. Per la mateixa raó, el seu company Daniel Ruiz va estar 13 mesos injustament empresonat al penal de màxima seguretat de Marcos Paz.
Després de 29 de mesos de persecució, avui Sebastián es converteix en un pres polític. Compartim la lluita en defensa de les pensions públiques i entenem que lluitar és un dret fonamental i mai un delicte. En una societat que es considera democràtica és inadmissible tenir presos polítics.
Exigim al Govern de l’Uruguai que enviï de manera immediata a Sebastián al seu país i que se li permeti la comunicació amb els seus familiars. Així mateix, exigim la immediata llibertat sense càrrecs de Sebastián per part del govern i la justícia argentins.
Cridem, també, a totes les organitzacions democràtiques i de l’esquerra social, política i sindical a mostrar el seu suport i solidaritat amb Sebastián Romero i a pronunciar-se exigint la seva llibertat.
Corrent Roig ens sumem a la campanya internacional en defensa de Sebastián i ens comprometem a estendre la solidaritat posant tots els nostres mitjans al seu servei. No descansarem fins que Sebastián Romero estigui lliure.