El nombre d’infectad@s per Covid19 puja a més de 187.000 persones a Madrid convertint a la Comunitat en la més infectada d’Europa.

Davant aquesta catàstrofe sanitària en la que està immersa la ciutat, a Ayuso no li va semblar suficient buscar a un cap de turc, culpant als/les immigrants i al “nostre estil de vida” del creixement de la corba d’aquestes últimes setmanes, sinó que, a més, el passat 20 de setembre va anunciar el confinament de les 37 zones sanitàries més afectades pel virus que, casualment, es concentren en els barris i pobles obrers.

Des de Corrent Roig volem mostrar el nostre més absolut rebuig al confinament de classe anunciat ahir per la Presidència de la Comunitat de Madrid. Aquestes mesures racistes i classistes son la clara demostració de que la presidenta té l’aigua “electoral” al coll i busca senyalar-nos com els/les culpables d’aquesta segona onada de Covid19, restringint la mobilitat en els nostres barris a base de multes de fins a 600.000 € i repressió i, això sí, permitént-nos seguir anant a treballar al servei d’augmentar els beneficis de les grans empreses d’aquest país en un transport públic cada cop mes asfixiant.

Que el major número de contagis es concentrin en els barris del Sud no és ninguna casualitat. Com denuncien les associacions veïnals o els col·lectius juvenils del Sud-est de Madrid, no es deu als nostres costums o “manera de viure” sinó a les nostres condicions econòmiques, socials i administratives, a la nostra condició de classe.

Som els/les treballadors/es essencials, realitzem els treballs presencials per la qual cosa no podem teletreballar en moltes ocasions, perquè els nostres centres de salud i educatius estan sota mínims, perquè estan en situació administrativa irregular, com és el cas dels treballadors/es immigrants, són privats de drets laborals, sanitaris o habitacionals i perquè l’especulació en els preus de lloguer i l’abús dels requisits exigits ens impedeixen realitzar l’aïllament mèdic en bones condicions i a cops ni tan sols tenir dret a una habitatge digna. En definitiva, perquè si no tenim els recursos i condicions per a prevenir-lo no podem protegir les nostres vides.

Posar el focus sobre els/les treballadors/es, joves i immigrants és una estratègia a cost 0 amb beneficis polítics y econòmics per al Govern de la Comunitat de Madrid: ens enfronta contra els/les nostres propis/es veïns/es en els barris obrers del Sud i pretenen que mentre patim aquest càstig ens oblidem de demanar les comptes i la dimissió a l’autèntica responsable d’aquesta crisis sanitària.

Les comptes de no haver medicalitzat les residències on van morir un de cada cinc de la nostra gent gran, del negoci que fa amb el nostre diner públic adjudicant el servei de rastrejadors al seus amics d’Indra y Telefónica, processar PCR (amb Ribera Salud i Unilabs per 7 milions d’euros) i d’haver deixat als col·legis i instituts davant un inici de curs sense docents suficients, recursos i infraestructures per a garantir ràtios segures en les aules.
No als confinaments racistes y classistes! Ayuso dimissió!
Els comptes de que l’augment de contagis i morts per Covid19 respon a la situació d’ absolut desballestament, privatització, abandonament i precarietat de la Sanitat Pública perpetrada per aquest i els diferents governs anteriors, tant autonòmics com estatals.

Avui, encara no s’han incorporat els més de 10.000 sanitaris als que Ayuso es va comprometre a contractar i davant la convocatòria de vaga indefinida dels/les traballadors/es dels centres de salud ara promet invertir 80 milions d’euros per a reforçar l’ Atenció Primària durant tres anys. Aquesta promesa només pot ser considerada com una broma de mal gust.

Es menys del que Ayuso va prometre en el acord d’investidura, quan el que necessitem i exigim per a la primera línia de combat al virus és un pla de més de 1.000 milions que es tindríen que invertir ja, i no en 3 anys, per a comptar amb personal, tests, EPI’s i recursos mèdics suficients per a frenar la corba que colpeja sobre tot als nostres barris: als de la classe treballadora i la joventut.

Desde Corrent Roig creiem que davant una política de segregació que busca protegir als barris rics mentre els barris obrers seguim pagant les seves crisis amb les nostres vides, els/les treballadors/es, jovent i immigrants dels barris del Sud necessitem coordinar-nos, organitzar-nos i lluitar per:

Injecció de 1.000 milions en l’Atenció Primària, ja!
Derogació de la llei 15/97 i expropiació de la sanitat privada!
Sanitat 100% pública, gratuïta i universal!
No als confinaments racistes i classistes! Prou repressió!
Ni un desnonament mes, prohibició immediata dels acomiadaments i regularització ja!
Ayuso dimissió!