Reproduïm a continuació la Editorial de la publicació Opinião Socialista dels nostres companys del PSTU (secció brasilera de la LIT-ci):

A menys d’un mes per les eleccions municipals, Bolsonaro, el congrés i els actuals governadors, alcaldes i regidors conspiren per, l’endemà de les eleccions, escorxar més als de baix i assegurar els guanys d’un grapat de capitalistes multimilionaris. Cal afegir que, junt amb l’atur, la crisi salarial, la fam i els més de 155.000 morts per COVID-19, el govern ha retallat els miserables 600 reals d’ajuda d’emergència a 300 reals i ha anunciat que al desembre s’acabaran, condemnant a milions de persones a passar gana.
El senador enxampat amb una roba interior de R$ 30.000 és tan sols un dels lladres d’aquest govern i aquest congrés, que vota per donar milers de milions als banquers i exonerar a les multinacionals, als terratinents i a les grans empreses. Mentre fan lleis perquè els multimilionaris no paguin impostos voten per acabar amb les pensions i els drets laborals.

Són innumerables les mobilitzacions i vagues contra els acomiadaments, privatitzacions i pèrdues de drets. Els mestres, amb el suport de pares/mares i la comunitat, resisteixen contra l’expansió del genocidi amb el retorn a les aules. Indígenes, camperols pobres i quilomboles lluiten contra el temps i en defensa del medi ambient. Els joves pobres i negres de la perifèria resisteixen la violència policial.

Necessitem fer avançar la unificació de les lluites i la defensa de què han de ser els rics qui paguin la crisi. Se’ls hi ha de treure els diners als rics per evitar la fam, generar treball i garantir salaris. Necessitem un projecte dels treballadors. Necessitem construir una alternativa socialista i revolucionaria.
El vot útil està en el PSTU
En aquestes eleccions, el PSTU es presenta defensant la necessitat de construir una alternativa revolucionaria i socialista per les nostres ciutats i el nostre país.

Volem vots que enforteixin la lluita pels objectius històrics i immediats de la classe treballadora. Els hi diem als treballadors que necessitem transformar les ciutats, però també els estats i tot Brasil. Necessitem fer fora a Bolsonaro i Mourão per impedir que seguim pagant la factura d’aquesta crisi.

A més a més de fer fora el govern, és necessari acabar amb el control que els bancs, les multinacionals, les grans empreses nacionals i els agronegocis tenen sobre el nostre país. Brasil és un país molt ric, però els treballadors i la gran majoria del poble són pobres perquè un grapat de multimilionaris s’apodera de tots els recursos i les riqueses que produeix el poble.

Però, sense acabar amb l’explotació capitalista i el domini dels monopolis internacionals, no hi ha forma de solucionar els problemes de feina, salaris, drets, jubilació, habitatge, salut, educació, terra, medi ambient i crèdit a les petites empreses i a petits productors.

Hem de canviar completament el nostre país, acabar amb el sistema capitalista i construir una nova societat: la socialista. Això només serà possible si construïm un govern socialista dels treballadors i els pobres que funcioni per mitjà dels consells populars.

És per això que critiquem alternatives com el PT, el PCdoB o el PSOL, els quals proposen governar la societat capitalista agafats de la mà de banquers i grans empresaris.

Per canviar de veritat la nostra realitat, necessitem una revolució socialista que posi els treballadors i els pobres al poder. Això no impedeix que podem i hem d’utilitzar les eleccions per votar i escollir candidats socialistes i revolucionaris; per ocupar espais en les trinxeres de l’enemic i ajudar a la nostra mobilització, la nostra lluita i la nostra organització.

Un mandat revolucionari i socialista necessita utilitzar el parlament, els municipis o qualsevol institució burgesa com un punt de suport secundari per ajudar a sostenir la lluita, la consciència i l’organització de la nostra classe.

En la història del moviment obrer mundial ja hi ha hagut parlamentaris revolucionaris que, a molta diferència del PT, PCdoB o PSOL, van fer dels seus mandats un valuós punt de suport per la lluita contra el sistema capitalista.

Una caixa de ressonància de denúncia del sistema, dels fraus de la burgesia i els seus representants. Al servei de les lluites, l’avanç de la consciència i l’organització de la classe obrera. Eren mandats utilitzats per enfortir les trinxeres i la lluita directa de la classe obrera. Per posar desordre a les trinxeres de la burgesia, i així, debilitar les seves institucions i abonar el camí pel poder obrer.

Per això, en les eleccions, tot obrer, tot treballador o treballadora amb consciència de classe necessita defensar un projecte que enforteixi i estigui al servei de les lluites immediates de la classe, amb estreta vinculació amb l’objectiu d’avançar en la mobilització i l’organització dels de baix, en el camí de la construcció d’una nova societat.

En aquestes eleccions, és útil votar i fer campanya pels candidats del PSTU, participant en les lluites d’avui, preparant les de demà; organitzant les nostres forces per canviar d’una vegada per totes la realitat. Cada vot pels candidats del PSTU enforteix aquest projecte.

Necessitem que vinguis i ens ajudis en aquesta campanya.