Reproduïm a continuació el comunicat de la coordinadora estatal del sindicat Co.Bas (Comissions de Base), arran del EROS plantejats a Indra Soluciones TI e Indra Sistemas:

No a l’ERO a Indra.
Si l’empresa no ho retira… que el govern el prohibeixi!
Des de co.bas manifestem el nostre rotund rebuig als dos EROs presentats per la direcció de Indra, un a Indra Soluciones T.I i l’altre a Indra Sistemas, que amenacen el lloc de treball de 1.276 treballadors/as.

Com hem dit des del bloc d’organitzacions sindicals constituït en rebuig a l’ERO, no hi ha causes que justifiquin l’ERO i menys encara en la situació que avui vivim. Les al·legades suposades pèrdues econòmiques no són més que el producte de la “enginyeria financera” tant a l’ús a les multinacionals, artefactes comptables que fan que les inversions o les amortitzacions passin a considerar-se pèrdues quan interessa i el que no surt de la caixa es fa sortir de la imaginació comptable. Hem de recordar a més que fa tan sols 8 mesos anunciaven públicament un benefici de 121 milions d’euros el 2019, un 1,2% més que en l’exercici anterior.

L’empresa tampoc pot al·legar amb rigor que l’actual situació de la crisi de la pandèmia estigui influint de forma significativa en els seus resultats econòmics, ja que els sectors on desenvolupa principalment la seva activitat Indra, Banca, Telecomunicacions i energia, no han parat la seva activitat durant aquests mesos i no són ni de lluny els més colpejats per la crisi.

S’al·lega l’existència de treballadors/es desassignats, el que és un problema generat per la mateixa empresa i com s’ha assenyalat en el comunicat sindical unitari:

“Si a aquests 410 desassignats els hi restem els 250 professionals que Indra afirma poder assumir segons  l’ERTO de fa uns mesos, estem parlant d’una xifra final de 160 persones sense projecte el que no pot suposar de cap manera un problema inassumible per a un grup empresarial que compta amb més de 48.000 treballadors/es.”
No hi ha per tant raons, com diem i no cap més que l’exigència de la ¡¡RETIRADA DE L’ERO JA!!
Entenem que aquest ERO es dóna a més amb un govern de coalició que va assumir compromès amb acabar amb la reforma laboral a la qual ara pretén aferrar-se la direcció de Indra, un govern que ha retirat que en aquesta crisi ningú es quedaria enrere i responsable directe del 18,7% de l’accionariat de Indra, via el SEPI, una quantitat que converteix el SEPI en l’accionista principal de l’empresa. Per aquesta raó la nostra reivindicació és clara: o l’empresa retira l’ERO o el govern ha d’intervenir i prohibir-ho.

Des de Co.Bas cridem als treballadors/as de tot el grup Indra a donar suport a aquesta lluita perquè cada ERO és un atemptant contra tots/es. Cridem a participar de les assemblees que s’estan organitzant aquests dies; a que es divulgui la recollida de signatures per change.org; a que es difongui per tots els mitjans el conflicte i a que quan es convoqui sortim també al carrer, amb totes les mesures de seguretat, però cal moure’s per a defensar el lloc de treball.

Finalment volem reiterar els acords per la plataforma sindical unitària, el compromís de treballar en aquesta negociació per la retirada de l’ERO i requerir a qualsevol sindicat que vulgui estampar la seva signatura a que realitzi un referèndum de tota la plantilla en el qual s’aprovi el preacord que es pretén ratificar.

Co.Bas, 9/11/2020