Era l’agost de 1973 quan la Prosperitat, un dels barris del districte de Nou Barris, presentava un escrit per reclamar coses tan bàsiques com escoles primàries i bressol gratuïtes o l’asfalt dels carrers. Un any després, les associacions de veïns demanaven “una zona verda per un barri obrer”. Actualment, Nou Barris segueix sent el districte més pobre de Barcelona. El gener de 2013 la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats va presentar un document exigint un pla urgent davant la crisi, la defensa dels serveis públics, l’habitacle i altres reivindicacions sobre les infraestructures de Nou Barris.
Ells més rics… nosaltres més precaris!
A dia d’avui, a Nou Barris no hem notat aquesta millora de la qual parlen en Rajoy, Montoro i Trias. Per això els cantem a les manifestacions: “¿Dónde están los brotes verdes? ¿Los brotes verdes dónde están? ¡Se los llevan los ricos y también la patronal!”. Només fa falta analitzar les xifres per saber de què parlem. L’atur arriba al 19’6%, el més alt de Barcelona. Hi ha una mitjana de 5 desnonaments per dia, 20 a la setmana, 83 al mes i 1000 a l’any. L’esperança de vida està per sota de la mitjana de la ciutat. La pobresa infantil fa que el 25% de les beques de menjadors de Barcelona siguin al districte, quedant-se encara moltes famílies excloses. Nou Barris és líder en pobresa a Barcelona i en desnonaments a tot l’Estat Espanyol.
“No és pobresa, és injustícia!”
És per tot això que “Nou Barris cabrejada diu prou!”, amb més de 100 entitats i un gran suport veïnal, ha iniciat una campanya de mobilitzacions per exigir a les administracions que destinin més recursos a les polítiques socials, que ho facin treballant de manera transparent i juntament amb els agents socials del districte. El punt àlgid d’aquesta campanya serà l’11 de desembre en què, sota la crida de “No és pobresa, és injustícia”, tindrà lloc una manifestació a la pl. Sant Jaume.
Corrent Roig-Nou Barris cridem a la participació dels veïns i veïnes de Barcelona, víctimes d’aquest sistema corrupte que ens precaritza cada dia més als treballadors, al jovent i a tots els sectors populars afectats per aquests governs de la tisora i el bastó. No confiem en una regidora com la Irma ni en un alcalde com el Trias, que governa pels rics. No hi ha més camí ni garantia que el treball al barri i la mobilització.

DIJOUS 11 DE DESEMBRE 19:00 Llucmajor//19:30 pl.Urquinaona//20:00 pl.Sant Jaume