PER QUÈ CORRENT ROIG ABANDONEM LA CANDIDATURA CUP-CC

Comparteix-ho

PER QUÈ CORRENT ROIG ABANDONEM LA CUP-CC

Als companys i companyes de la candidatura

Portem més d’un any treballant junts. Sabeu que som una organització integrada en un partit d’àmbit estatal (secció d’una organització internacional) i que tenim horitzons estratègics diferents als de l’esquerra independentista. Tanmateix, com a força compromesa en la lluita contra el règim monàrquic espanyol, per la ruptura i la proclamació de la República catalana, vam decidir compartir l’espai Per la Ruptura i la candidatura CUP-CC.

En aquest període hem debatut i aprovat plegats el full de ruta de la CUP-CC. Hem participat a les eleccions municipals; hem format part de les primàries i de la candidatura del 27S; hem posat tot el nostre esforç durant la campanya electoral i hem pres part en l’últim debat intern sobre la investidura.

Ara, al cap d’un any junts, ens hem trobat amb el pacte d’investidura de JPS, àmpliament ratificat a la CUP-CC, per convicció en uns casos i per resignació en altres. Aquest pacte, al nostre parer, canvia radicalment les coses. Amb l’acord, la CUP-CC s’ha compromès a garantir l’estabilitat parlamentària del govern de Convergència i Esquerra; ha assumit el seu mal anomenat “pla de xoc” i el seu full de ruta; i ha renunciat, en conseqüència, a la seva independència política.

Per a nosaltres aquest acord és un fet d’extrema gravetat. Marca un abans i un després. Qüestiona el rol rupturista de la CUP-CC en supeditar-la a un govern submís a la UE i la Troika, i, per tant, contrari als interessos del poble treballador. A un govern que també serà una trava en al camí de la ruptura i, en conseqüència, en el camí de la proclamació de la República catalana. A un govern, en definitiva, que cal i caldrà combatre.

L’acord condemna la CUP-CC a convertir-se en l’ala esquerra parlamentària del govern. La redueix a batallar per engrunes dins del marc de misèria imposat per la UE, la Troika i el govern espanyol. La primera mesura en aquest sentit ha estat l’aprovació de la pròrroga de l’anterior pressupost. Però nosaltres no ens vam incorporar a la candidatura per millorar la gestió de les engrunes. Això era propi de formacions com ICV i Podemos, que tantes vegades havíem criticat. Nosaltres volíem “canviar-ho tot”. La nostra tasca era convertir-nos en els portaveus al Parlament de les lluites de la classe treballadora i les classes populars i no en elements de pressió amistosa al govern.

S’ha volgut crear un relat dient que les coses no són com són, però no funcionarà perquè la realitat és implacable. Quant a nosaltres, no volem assumir cap responsabilitat per aquest pacte ni per les seves conseqüències.

És per això que, amb amargor al cor, us volem anunciar que deixem l’espai Per la Ruptura i la candidatura CUP-CC. Així ho va decidir el conjunt de la nostra militància a la nostra última assemblea plenària. Hem caminat junts fins aquí. Ara ens separem. De ben segur que ens trobarem junts amb moltes de vosaltres al carrer i a les lluites. Així ho esperem i desitgem.

Barcelona, febrer de 2016

Corrent Roig

Publicat a Comunicats