El passat diumenge 31 de gener, un grup de feixistes es van concentrar al Parc Central del Vallès sota el paraigües de Vox, amb motiu d’un míting celebrat pel partit d’ultradreta. En resposta a aquest acte, activistes de Sabadell es va mobilitzar al seu davant per tal de fer front a un partit d’ultradreta on gran part de la seva militància és d’ideologia neofeixista.
Els cossos policials, que a priori feien una barrera per tal d’evitar incidents, es van veure sobrepassats quan els simpatitzants de Vox van agredir els manifestants antifeixistes. Lluny d’impedir aquesta agressió, tal i com estem acostumats els moviments d’esquerra, el dispositiu policial no va efectuar cap detenció, defensant, un cop més, la ultradreta de Vox.

Coneixem la doble moral amb que actuen les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i, especialment, les unitats antiavalots en front d’aquestes agressions. La policia defensa un ordre que te cognom: burgés; per tant defensa als qui s’alineen amb els seus interessos. “No hi podem confiar la nostra seguretat”, diumenge feia recordar, amb fets, la lliçó a qui l’hagués oblidada. O es que van venir per protegir-nos?

Per aquest motiu, diem que no serà possible una ferma victòria si no lluitem plegades amb la gent dels barris i carrers, les associacions de veïnes, i totes les entitats socials i culturals del conjunt del barri i de la ciutat. Hem de ser conscients que lluitar contra el feixisme també significa lluitar contra el règim i contra totes les opressions que formen part de la seva ideologia com el masclisme, racisme i xenofòbia, homofòbia, etc.

Des de Corrent Roig volem expressar la nostra solidaritat en la lluita antifeixista i ens sumem a ella en contra d’aquesta lacra, fruit d’un sistema capitalista explotador i opressor. Si ens toquen a una ens toquen a totes! No passaran! Nomes juntes, els farem fora d’una vegada!
Fora feixisme dels nostres barris!
Construïm un moviment veïnal i popular per parar la barbàrie neonazi!
 
Foto de Roger Benet Reñé (Instagram: @rogerbenetimatge)