Prou de repressió i impunitat policial!Derogació immediata de la Llei Mordassa i de tots els articles antidemocràtics del Codi Penal!Llibertat d’expressió!

La resposta als carrers després de l’empresonament del raper Pablo Hasél no s’ha fet esperar: davant aquest despropòsit antidemocràtic la indignació està mobilitzant a milers de persones en les principals ciutats de l’Estat. Fins i tot la premsa internacional s’ha fet eco d’aquesta descarada injustícia que, tristament, no és un cas aïllat. L’Estat Espanyol és el país amb més artistes empresonats a nivell internacional, ascendint la xifra a 14 preses en l’actualitat. Tots recordem el famós cas dels Titellaires o del raper Valtonyc, exiliat des de fa més de 2 anys, fugint per la mateixa condemna que recau sobre Hasél.
Són molts els articles del Codi Penal que atempten el dret a la llibertat d’expressió, com el 491, que contempla delictes per “injúries a la corona”, el 578 per “enaltiment del terrorisme” (pels quals es condemna a Hasél i Valtonyc) o el 525, que protegeix “els sentiments religiosos” i pel qual es va jutjar a l’artífex malaguenya del “cony insubmís”. En total, l’Estat Espanyol ha processat 128 condemnes a presó per delictes d’expressió. Hem d’exigir al “govern més progressista de la història” la derogació immediata dels articles del Codi Penal que no tenen una altra fi que fer callar les veus crítiques contra un règim autoritari nascut del franquisme, amb la seva màxima representació en la monarquia, lligada a l’Església i garant de la unitat forçada “d’Espanya”.

Tampoc podem permetre que se’ns continuï reprimint per protestar davant els atacs a les nostres llibertats democràtiques. La derogació de la “Llei Mordassa” és una reivindicació dels carrers des de la seva imposició en 2015 i una promesa electoral del PSOE i Podemos que, a data d’avui, encara no ha vist cap indici de materialització. La “Llei Mordassa” és un altre atac a la nostra llibertat d’expressió ja que dóna via lliure a l’abús policial en mobilitzacions i ens imposa sancions desmesurades pel mer fet d’exercir el nostre dret a la protesta.

Condemnem l’abús policial en les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél que han suposat la pèrdua d’un ull a una jove de 18 anys a Barcelona. Exigim la depuració de responsabilitats davant aquest fet i l’alliberament immediat sense càrrecs de les detingudes, que ja ascendeixen a més de 40 arreu de tot l’Estat.

Tampoc podem deixar d’assenyalar el recent muntatge judicial entorn del cas de Hasél ja que, davant la resposta al carrer i el repudi popular a aquest atropellament de les nostres llibertats, l’Audiència Nacional de Lleida ha imposat una nova condemna de 2 anys i mig al raper, 3 dies després del seu empresonament, per una suposada amenaça que aquest va fer el 2017 a un fals testimoni que encobria uns guàrdies civils jutjats per una agressió a un menor. Aquest fet no és més que un intent de la justícia del Règim, recolzada pel govern, per posar l’opinió pública en contra de Hasél per a que el seu empresonament no s’associï a la vulneració del nostre dret a la llibertat d’expressió. A més, la doble vara de mesurar de la justícia franquista és òbvia: les agressions policials queden impunes mentre es continuen afegint anys a la condemna de Hasél.
Des de Corrent Roig exigim al govern la seva intervenció:
Alliberament immediat i sense càrrecs per a Pablo Hasél i totes les condemnades per lluitar!
Absolució de totes les preses i exiliades polítiques!
Derogació de la Llei Mordassa i de tots els articles antidemocràtics del Codi Penal!
Llibertat d’expressió i organització!