Escrit pel PSTU l’1 d’abril del 2015

Una militant del PSTU és retinguda a la frontera. A la delegació es va quedar cinc hores retinguda i va ser sotmesa a interrogatoris i intimidació.

A la Soraya Misleh i el Mohammad Kadri, brasilers d’origen àrab i membres del Front en Defensa del Poble Palestí, se’ls va impedir entrar a Cisjordània, el passat dimarts 31 de març, per part de les autoritats israelianes.

Els dos integraven una missió humanitària aprovada pel Fòrum Social Mundial de Tunísia, que comptava amb la presència d’entitats com la CUT, la CSP-Conlutas, el Grup de Comunicació Independent, l’EBC (Empresa Brasilera de Comunicació), organitzacions del moviment negre, entre d’altres grups.

“Els oficials israelians van al·legar ‘raons de seguretat’ per no permetre la meva entrada i la de l’altre company, un acte clarament racista pel nostre origen àrab”, va afirmar Soraya que, de la mateixa manera que Kadra, és militant des de fa molt de temps de la causa palestina. Els altres 13 membres de la delegació van poder entrar i es troben a Ramal·lah, on seran rebuts per l’ambaixador de Brasil a la ciutat.

L’autodenominada “l’única democràcia d’Orient Mitjà”, realitza sistemàticament accions de segregació contra els palestins i els àrabs en general. L’acte constitueix clarament una acció racista i discriminatòria. Se’ls va impedir entrar pel seu origen.

La delegació va ser retinguda a la frontera de Cisjordània, que és controlada per Israel (i no per part de l’Autoritat Nacional Palestina) per més de cinc hores, i els seus membres van ser sotmesos a interrogatoris de forma grollera i intimidadora.

Els membres de la delegació que van seguir el viatge, es van comprometre a denunciar els fets i buscar satisfaccions amb les autoritats diplomàtiques brasileres a Ramal·lah, que s’havien compromès a garantir l’entrada de tota la delegació. Soraya Misleh, a més, és militant del PSTU i acabava de participar al FSM, integrant a vàries meses sobre Palestina i a la campanya BDS (Boicot, Desinversió i Sancions) contra Israel.