Escrit per Izquierda Comunista el 15 de maig del 2015

Reproduïm la declaració d’Izquierda Comunista, la secció xilena de la LIT-IV Internacional:

1. Les mobilitzacions estudiantils han manifestat novament un procés ascendent a favor de l’Educació Pública i Gratuïta. Avui, 14 de maig, en el marc de la crisi que el govern arrossega per la corrupció, només a Santiago vam sortir 200 mil persones a manifestar-nos.

2. En aquest marc, la lluita estudiantil ha dut a milers d’estudiants de secundària i universitaris a manifestar-se als carrers, a ocupar-los i a expressar el seu descontentament contra el Lucre en l’educació.

3. Les mobilitzacions sempre han tingut un clar caràcter pacífic, en què la violència s’ha fet sentir com una clara expressió de la repressió policial; per això, el govern de Bachelet és el principal responsable polític de què existeixin sectors reaccionaris que de forma violenta actuen en contra de les legítimes mobilitzacions estudiantils.

4. Avui la mort de dos joves militants comunistes a la Plaça Victòria, a mans d’un “pistoler de gallet ràpid” que va disparar a boca de canó, afligeix tota la joventut xilena que lluita pels seus drets legítims.

5. No confiem en la justícia del nostre país, ja que és part de la corrupció generalitzada de les institucions; i, per això, cridem a totes i tots els estudiants a estar en estat d’alerta per exigir presó per a l’assassí Giuseppe Briganti.

6. Enviem el nostre sincer condol a les famílies d’aquests dos joves assassinats, com a tots els honestos militants de les Joventuts Comunistes, i cridem a la Direcció del Partit Comunista a enfrontar la política repressiva del govern de Bachelet i a no ometre aquests fets de tanta alta gravetat.

7. Però, a més, fem una crida a tota la Joventut Xilena a seguir en peu en la lluita pels nostres drets.

Fins a la Victòria