Escrit per Aldo Sauda el 6/07/15

Ja es coneixen els resultats: el No està obtenint un triomf molt ampli (62-38%). Un cop més, el poble grec ha demostrat la seva voluntat de no retrocedir, davant del dictat del UE i la Troica, i la seva voluntat de lluita.
A hores d’ara, una multitud omple la simbòlica Plaça Syntagama, al centre d’Atenes, per celebrar el resultat. Canten: “Embrós! Lae! Min skívis to kefáli! O mónos dromos einai! Antístasi kal páli! ” (En català:” Aixequin el seus caps i anem a la lluita, cal resistir novament “). Fem nostres aquestes paraules i celebrem juntament amb els treballadors i treballadores i el poble grec, i els milions que en tot el món els donem suport.

El clar triomf del NO fa que el que plantegem en la nostra última declaració prèvia a la votació tingui total vigència:

“La permanència a la zona euro i la continuïtat del pagament del deute signifiquen la submissió a l’imperialisme alemany i francès, i l’acceptació de més austeritat. El NO en el referèndum ha de ser el punt de partida d’un pla de mobilitzacions dels treballadors grecs, passant per sobre dels objectius del govern Syriza.

Els treballadors grecs necessiten prendre el destí del país a les seves mans, dient un NO a aquest i tots els plans d’austeritat. Els treballadors han de passar a l’ofensiva amb les seves pròpies mobilitzacions. La victòria del NO ha de ser seguida immediatament amb l’expropiació dels bancs per evitar la continuïtat de la fugida de capitals. Cal trencar amb l’euro i amb el pagament del deute “.

(Informe i fotos des d’Atenes pel company Aldo Sauda)