La crisi educativa que estem sofrint arrossega retallades en educació des de d’abans de la COVID. Les dades ho demostren i és que a l’Estat Espanyol tan sols es destina un 3,97% del PIB a l’educació pública (molt per sota del 8% necessari) i la tassa d’abandonament escolar sobrepassa el 16%. Estan jugant amb la nostra educació i el nostre futur per prioritzar els interessos econòmics i polítics! Diem prou al pagament del deute europeu pagat amb els nostres diners. Sha de revertir per fomentar la nostra educació!

El govern més progressista de la història” ha aprovat una nova llei educativa, Llei Celaá, que torna a la llei anterior del PSOE (LOE) i que no inclou cap de les promeses fetes per PSOE-UP. En primer lloc, no es parla duna educació 100% pública, de qualitat, laica, i basada en valors digualtat, fet que impedeix l’equiparació d’oportunitats, afavorint així la posició social. A més a més, segueixen apostant per una educació concertada a través de la inversió de 4.866 milions d’euros a l’any i, per tant, seguim pagant amb els nostres diners la segregació dels instituts en primera i segona per a que uns siguem mà d’obra barata i els altres puguin anar a l’universitat i tinguin millors oportunitats de futur. 

Les ràtios no shan reduït ni durant la pandèmia. Seguim sent entre 30 i 40 alumnes per aula, amb una contractació insuficient de personal docent. Amb tants alumnes per aula no es pot garantir una bona educació ni una bona atenció personal que es centri en les nostres necessitats.

Sha de garantir una educació presencial sense risc al contagi i per això demanem més aules, més docents i més recursos. Qualsevol alumne que hagi de fer confinament ha de poder seguir les classes en línia amb normalitat i, per tant, se li han de garantir els recursos necessaris com un ordinador, una habitació o aula d’estudi pròpia. 

És necessària una injecció extraordinària de recursos materials, econòmics i professionals per poder garantir una bona educació per a tothom.

Per poder tenir un futur digne i garantir una educació 100% pública, gratuïta, laica, de qualitat i en igualtat s’ha de reprendre la lluita estudiantil, organitzant-nos a cada classe, a cada assemblea dels nostres instituts i als moviments estudiantils de cada territori. Perquè només nosaltres mateixos/es podem canviar les coses. Perquè tots/es ens mereixem el mateix tipus deducació sense tenir en compte la nostra posició social.

ORGANITZEM-NOS I LLUITEM PER LA NOSTRA EDUCACIÓ I PEL NOSTRE FUTUR!

+RECURSOS +INFRAESTRUCTURES +PROFESSIONALS

INJECCIÓ EXTRAORDINÀRIA A LEDUCACIÓ PÚBLICA!

PER UN 8% DEL PIB A LEDUCACIÓ PÚBLICA!

NO AL PAGAMENT DEL DEUTE!