A continuació reproduïm i ens sumem a la campanya de solidaritat internacional amb el poble colombià, propulsada pel nostre partit internacional, la Lliga Internacional de Treballadors-Quarta Internacional:

Les organitzacions signants volem manifestar el nostre incondicional suport a la lluita que estan lliurant els treballadors i joves colombians contra el govern assassí d’Iván Duque.

És inacceptable que a la justa protesta contra mesures antipopulars, iniciada el 28 d’abril de 2021, coneguda com a Atur nacional, se li hagi donat tractament de guerra, desplegant, en paraules del mateix Duque, la major capacitat operativa de les forces armades. El resultat d’aquesta política és el tràgic saldo de més de 3.400 persones víctimes de violència policial, més de 1.500 detencions arbitràries, almenys 47 mutilacions d’almenys un ull, 27 persones víctimes de casos de violència sexual, i l’assassinat de més de 75 persones a mans de la força pública, actualment romanen desaparegudes 89 persones detingudes per organismes de seguretat de l’Estat, moltes de les reportades desaparegudes avui apareixen, vius però torturats, o morts en rius o en fosses comunes amb senyals de tortura i fins i tot hi ha casos aberrants d’esquarteraments que pretenen ser alliçonadors.

Diversos d’aquests crims s’han comès, després que el Comitè Nacional del Paro anunciés la seva decisió de suspendre les accions de mobilització, sense haver aconseguit signar ni tan sols un protocol de garanties per a la protesta social i la defensa dels Drets Humans. Aquesta decisió va deixar en major vulnerabilitat als que continuen lluitant. La suspensió de les mobilitzacions centralitzades va encoratjar a Govern a avançar una onada de repressió i mort, que inclou l’aixecament a sang i foc dels bloquejos que persisteixen, però també la persecució dels lluitadors per fora d’accions de mobilització sent detinguts a casa seva, o quan passegen per la ciutat, amb fins de judicialització, desaparició i assassinat. Aquesta política està sustentada en un nou decret, de totes totes violador de la mateixa constitució nacional i de les obligacions internacionals de l’estat colombià en matèria de drets humans, en el qual es converteix en il·legal qualsevol classe de tall de carrer o carretera, prohibint en la pràctica la protesta social.

Tots aquests atropellaments es produeixen per un govern que es diu ser democràtic, però que en res es diferencia dels crims comesos per les pitjors dictadures i més quan els suposats organismes de control de l’estat com la fiscalia, la Procuradoria o la Defensoría del Pueblo estan en mans de funcionaris afins al Centro Democrático, el partit del govern, de manera que acabaran sent investigacions fetes pels mateixos agressors, que possiblement seran arxivades tot i que s’ha demostrat en innombrables vídeos que els paramilitars o esquadrons de la mort actuen a Colòmbia protegits per aquests organismes de seguretat de l’Estat, civils -paramilitars- s’observen disparant al costat dels policies uniformats en més d’un vídeo. Igualment, és important recordar que el terrorisme d’Estat i el paramilitarisme a Colòmbia no són nous, i per contra històricament han estat part integral del règim polític autoritari semidictatorial disfressat de democràcia.

Per això fem una crida a:

  1. Exigir ruptura de relacions diplomàtiques amb el govern assassí d’Iván Duque
  2. Exigir càstigs als alts funcionaris de l’estat que van donar l’ordre de massacrar el poble com el mateix president, el seu ministre de Defensa Molano i l’alta cúpula militar i de policia.
  3. Exigir el desmantellament de l’ESMAD, cos policial especialitzat en repressió i culpable de gran part dels crims aquí denunciats.
  4. Cridar la comunitat internacional a boicotejar els productes produïts per les empreses i organitzacions empresarials colombianes i estrangeres que han afavorit aquesta massacre com Grupo Éxito, CocaCola, Fedegán, Grupo Santodomingo-Valorem (Cinecolombia, Caracol i RCN televisión).

Però a més fem una crida que el dia 28 del mes de juliol es desenvolupin activitats a escala mundial condemnant al govern assassí d’Iván Duque, davant ambaixades, consolats o oficines de govern colombià.