Co.Bas Ensenyament | Ni LOMCE, NI LEC, NI 3+2, NI RETALLADES

Comparteix-ho

En defensa de l’Ensenyament públic i de qualitat:

9 de març, vaga estatal a l’ensenyament

Ni LOMCE, NI LEC, NI 3+2, NI RETALLADES

Des de Co.bas Ensenyament cridem a donar suport a la vaga estatal d’ensenyament que tindrà lloc el proper dijous 9 de Març convocada per la Plataforma Estatal en defensa de l’Ensenyament Públic, formada per diverses organitzacions sindicals, estudiantils, de mares i pares i moviments de renovació pedagògica. També cridem a participar a la manifestació que tindrà lloc el mateix dia 9 de Març al matí a Barcelona (Plaça Universitat 12:00 hores). Ara més que mai és necessari cridar tots/es junts/es al carrer contra una llei classista, sexista i antieducativa com la LOMCE i contra el reaccionari decret universitari del 3+2. No podem deixar d’aprofitar l’ocasió per denunciar també la LEC (la germana catalana de la LOMCE), una llei privatitzadora, jeràrquica i que segrega socialment.

Per què ens mobilitzem?

Professores i professors, estudiants, mares i pares sortirem al carrer aquest dijous 9 de Març per dir NO a la LOMCE, la LEC i el 3+2.

És necessari lluitar contra la LOMCE i aconseguir la seva total derogació abans d’iniciar els treballs per aconseguir un pacte educatiu des de la base que doni a llum una llei educativa que, a diferència de la LOMCE, no desprengui un ferum franquista, que no permeti la presència adoctrinadora de la religió als centres educatius públics, que no permeti les injustes i segregadores revàlides, que no imposi la uniformització lingüística i ideològica, que no segregui per sexes i que no posi obstacles insalvables per estudiar als fills i filles de la classe treballadora: pujada de taxes, reducció de beques i enduriment dels criteris de concessió, reducció del pressupost en I+D i taxa de la FP…

És molt important lluitar contra el decret 3+2 que precaritza i privatitza l’ensenyament universitari, que fa pujar les taxes fins expulsar de la universitat els fills i les filles de la classe treballadora i que buida de tot pensament crític i reflexiu els ensenyaments universitaris.

No podem oblidar tampoc, que la vaga del 9 de Març ha de dirigir també les seves reivindicacions cap a la LEC, germana catalana de la LOMCE que, amb el seu caire privatitzador, jeràrquic i segregador està dificultant el dia a dia de la comunitat educativa catalana amb els reaccionaris decrets de plantilles, de direccions i d’autonomia de centres.

Qui és el responsable?

El Gobierno central del PP i el Govern de la Generalitat encapçalat per Junts pel Sí són els responsables del desolador panorama educatiu estatal i català. Són aquests dos governs els que retallen contínuament la despesa en educació, els que aproven lleis reaccionàries com la LOMCE i la LEC i els que retallen els drets laborals dels i les docents.

És possible aconseguir els objectius?

El 9 de març ha de ser un nou pas en el camí per forçar al govern del PP –i al de JxSí a Catalunya- a retirar els seus plans plans neoliberals i privatitzadors. El 9 de març ha de ser doncs una jornada de resposta multitudinària i contundent que serveixi també per organitzar el moviment de defensa de l’ensenyament públic des de la base creant assemblees de centre i territorials (de professorat, estudiants…) per discutir democràticament entre tots i totes els plans de lluita i la seva continuïtat.

Defensem l’ensenyament públic!

Ni LOMCE, ni LEC, ni 3+2!

Tot el diner públic per a la pública!

Finançament del 6% del PIB!

 

MANIFESTACIÓ: 12 hores, Plaça Universitat, Barcelona

cobas-ensenyament@telefonica.net http://www.cobas.cat

Twitter: @cobas_ Telèfon de contacte: 646396680

Publicat a Comunicats