Paraguai | Contra l’atracament antidemocràtic de Cartes, Lugo i Llano

Comparteix-ho

Partido de los Trabajadores (secció oficial de la LIT-QI a Paraguai)

Condemnem l’atracament -actualment en procés- que estan cometent l’aliança entre Cartes, Lugo i Llano, i els seus respectius testaferros a la Cambra de Senadors, amb accions intimidatòries com les mobilitzacions de tancs, de franctiradors i una mobilització inusual de forces policials que per «ordre superior» van procedir a tancar l’edifici parlamentari sense la coordinació amb el President del Congrés.

Aquest atracament no té altre objectiu que fer viable l’esmena constitucional per a la reelecció de Cartes i Lugo, a l’efecte que els seus aliats, potenciïn els seus negocis, enforteixin el seu relatiu poder polític i s’assegurin majors nivells d’impunitat.

De Cartes i Llano és esperable qualsevol cosa. Són burgesos de soca-rel acostumats als jocs antidemocràtics i contra els interessos generals de les majories populars. Ja havien fet un cop parlamentari a Lugo per emprendre una ofensiva en tota la línia contra el poble treballador.

Però la submissió als seus «colpistes», de Lugo, Richer, Sixto, Esperança i Carlos Filizzola, als Llano, Cartes, Samaniego, Monges i González Daher i companyia, és de tot i qualsevol punt de vista, vergonyós i nefast.

Una banda conformada entre d’altres pels de dalt citats en fosques reunions de conspiració, atracament i atropellament a formes i procediments bàsics de la democràcia burgesa.

En el marc en el qual diverses de les garanties democràtiques bàsiques ja estan sent aixafades pel Govern Cartes, aquest atracament, amb la presència activa i militant de Lugo i els senadors del Frente Guasú, estan clavant un cop de «qualitat política» a les ja malparades llibertats democràtiques burgeses.

Sense donar cap suport polític als actuals opositors al govern a la Cambra de Senadors, que són coneguts per pocavergonyes que representen els interessos de les minories del nostre país, condemnem aquest atropellament per acomodar la Constitució Nacional a Lugo i Cartes, coneguts governants contra els interessos conjunturals i històrics del poble treballador.

Convoquem al poble treballador del camp i la ciutat que trenquin amb els partits dels atracadors i confiïn en les seves pròpies forces, unint-se a la lluita i també políticament per obrir nous camins alternatius a les forces polítiques pro capitalistes, ja que aquestes, dia a dia, mostren la seva podridura i inutilitat per construir un present i un futur millor per a les grans majories que pateixen explotació i opressió.

Repudiem l’assassinat de Rodrigo! Llibertat immediata als i a les detingudes!

Comitè Executiu Nacional del Partido de los Trabajadores (secció oficial de la LIT-QI a Paraguai)

El traïdor atracament executat per Cartes, Lugo i Llano, va provocar una rebel·lió justificada de milers de persones, majoritàriament joves, en contundent oposició a l’aprovació de l’esmena constitucional aprovada en menys de 30 minuts, i que en el seu desenvolupament d’indignació va portar a calar foc al Congrés.

Aquesta rebel·lió va tenir com a origen no només l’atracament sinó una desproporcionada repressió ocorreguda en les primeres escaramusses de la tarda.

Les forces repressives, posteriorment, van sortir com gossos rabiosos a caçar manifestants i en un acte feixistoide van atemptar contra el local del Partit Liberal Radical Autèntic i van assassinar, covardament a Rodrigo Quintana amb vuit impactes de bala.

Condemnem amb totes les nostres forces aquest abús dictatorial i exigim càstig als culpables. Presó al responsable material i als responsables morals de l’assassinat del jove.

Exigim així mateix la llibertat immediata dels manifestants detinguts que van ser, tots i totes sense excepció brutalment colpejats.

Repudiem amb totes les nostres forces les postures cíniques, hipòcrites i de justificació de la repressió per part del Partido Colorado i del Frente Guasu. Aquest últim tractant de rentar la cara de la vergonya històrica que significa la seva posició còmplice d’Hugo Cartés.

Convoquem a continuar amb la justa rebel·lió perquè la lluita contra l’atracament i l’atropellament continua, considerant que tant Cartes com Lugo seguiran insistint a concretar l’esmena fraudulenta.

Instem a les centrals sindicals, a les organitzacions camperoles i del moviment popular en el seu conjunt que prenguin una clara posició contra els atropellaments. No hi ha lloc per a una posició d’aquesta «aigua jo no bec» amb una falsa posició ultraesquerrana o per a la passivitat que només és favorable al govern i als seus companys de torn.

Que la rebel·lió del 31 de març no s’apagui. A baix l’esmena nascuda de l’atracament! Fora Cartes i els Barons de la utilitzin i n’abusin!

VISCA LA LLUITA DEL POBLE TREBALLADOR!

VISCA LA JOVENTUT!

Publicat a Comunicats