Primera assemblea de les Marxes de la Dignitat de Catalunya

Comparteix-ho


Escrit per Paola García

Aquest dissabte 29 d’abril la Marxa de la Dignitat de Catalunya ha celebrat  una assemblea general a la nau Bòstik de Barcelona. La jornada ha començat amb la crida a participar a la mobilització estatal del  27 de maig a Madrid, sota els lemes de Pa, Treball, Sostre, Igualtat, Autodeterminació i Fem fora la màfia. Ens vam reunir més de 100 activistes de 25 col·lectius, moviments socials, sindicats i organitzacions polítiques, on Corrent Roig vam ser-hi presents.

Després de la presentació per part d’en Josep Bel i la Mireia Herrera, els companys Josep Manel Busqueta i Vidal Aragonès van fer una breu explicació de l’actual conjuntura política i econòmica, que va obrir el debat sobre els eixos de lluita de la Marxa de la Dignitat: la defensa del sistema públic de pensions, per revertir les retallades i contra les privatitzacions, contra la precarietat, pel dret a l’habitatge, pel no pagament del deute, l’amnistia per a tots/es els presos per lluitar, les reivindicacions de les dones treballadores, els treballadors immigrants i, és clar, el dret a l’autodeterminació, tot reivindicant la independència de les Marxes de la Dignitat de qualsevol govern: governi qui governi els nostres drets es defensen al carrer. Una conclusió important va ser l’elaboració d’una Carta de Drets Socials que reculli les reivindicacions dels diferents moviments i lluites, serveixi per unificar-les i sigui la referència social en el debat sobre quin país volem. Es preveu una jornada de debat al respecte a principis de juliol.

Després de l’aturada per dinar, vam continuar amb el debat a les comissions: extensió, continguts, comunicació, logística i una nova comissió que es va aprovar, la d’ccions i solidaritat amb les lluites, on la primera tasca acordada va ser donar suport a la lluita de les treballadores de TMB del metro que es troben en lluita pel conveni enfrontats amb la direcció de TMB i l’equip de govern d’Ada Colau.

Tots/es els companys/es vam coincidir en què la tasca més immediata que tenim ara per ara és construir la gran marxa estatal del 27 de maig a Madrid, una data clau en el calendari. Es va remarcar la importància de construir el 27M des de totes les lluites que estan en marxa, començant per l’1 de maig i des de la lluita per les pensions públiques encapçalades per les marees pensionistes, per la vivenda encapçalada per les PAH i 500×20, les diferents lluites sindicals, la lluita en defensa de la sanitat i l’educació públiques i gratuïtes, etc.). Perquè les reivindicacions de les Marxes de la Dignitat són de tots/es i és necessari unificar totes les lluites en curs!

Per últim, vam tancar l’assemblea amb el debat sobre el manifest. Es van fer diferents aportacions: incloure el rebuig als anomenats tractats de lliure comerç TTIP, CETA, TISA, l’exigència a l’Estat de més recursos per aturar la violència masclista o la lluita per un sistema nacional de salut públic, gratuït i de qualitat. Va haver-hi debat sobre l’euro i la UE, amb diferent posicions, tot i que tothom estàvem contra la UE com a personificación de l’Europa del capital i la guerra i per una Europa dels treballadors i dels pobles. Es va acordar organitzar una jornada de debat monogràfic al respecte.

Corrent Roig celebrem l’empenta de tots i totes les activistes reunits i reivindiquem el debat. És necessari, més que mai, impulsar les Marxes de la Dignitat, una plataforma unitària per a la lluita sobre un programa rupturista de canvi real.  

Tots i totes a la manifestació del 27 de maig a Madrid!

PA, TREBALL, SOSTRE I IGUALTAT!

Publicat a Articles, Catalunya