El 23 de setembre del 2019 la Guàrdia Civil, sota la instrucció de l’Audiència Nacional espanyola, va detenir 9 activistes, tots ells membres de CDR, en el marc de l’anomenada Operació Judes, acusant-los de terrorisme. Les detencions, a més de ser un escàndol polític i l’enèsima actuació judicial i policial contra l’independentisme, van ser reconegudes per la violència amb la que es van dur a terme.

Així mateix, el 22 de juny del 2020, l’Audiència Nacional va imputar a 4 activistes més que, segons el jutge Manuel García Castellón, estaven vinculats a una suposada «organització terrorista» i haurien tingut contacte amb els 9 investigats, que van quedar en llibertat (amb càrrecs) el mes de gener per falta de proves.

Dos anys després d’aquests fets, la Fiscalia de l’Audiència Nacional vol processar els 13 membres del CDR per pertinença a organització terrorista i tinença d’explosius. Tot i que la Guàrdia Civil no va poder acreditar que hi hagués explosius en els immobles que van escorcollar, la Fiscalia insisteix amb aquesta hipòtesi.

Aquestes detencions i acusacions a activistes dels moviments socials i culturals no tenen cap mena de base, estan construïdes ex professo per la Guàrdia Civil i la Fiscalia, i poden comportar llargs anys de presó. És el mateix que van fer amb Tamara Carrasco o amb els joves d’Altsasu, que han passat més de 1.300 dies empresonats per una baralla de bar.

Ens trobem, de nou, amb la repressió de l’aparell de l’Estat i l’aparell judicial, que no descansarà fins a fer pagar a tots i cadascun dels activistes que vam gosar desafiar el règim monàrquic i la unitat nacional, primer, organitzant i votant en el referèndum de l’1 d’octubre, després, enfrontant la salvatge repressió a les protestes contra la sentència.

Davant d’aquests fets, Corrent Roig manifestem:

  • L’exigència que s’absolgui a les 13 repressaliades. Ens trobem, una altra vegada, davant d’un muntatge judicial i l’intent de criminalitzar la lluita pel dret a decidir i contra la repressió.
  • La fi de les mesures de persecució judicial i policial contra els activistes. Així mateix, exigim al Govern del PSOE-UP la derogació immediata de la Llei Mordassa, tal com van prometre en l’acord d’investidura.
  • L’amnistia general, que anul·li tots els procediments judicials a les més de 3,000 persones encausades, perseguides i repressaliades a Catalunya i rehabiliti a les desenes de càrrecs públics inhabilitats. 
  • Fem costat a totes les mobilitzacions de suport a les activistes processades i per la llibertat de tots i totes les preses polítiques.