Estudiants | Davant la vaga estudiantil universitària de l’11 de Maig

Comparteix-ho

Per Estudiants de Corrent Roig

El dia 11 de maig (10 i 11 a la UAB) la Coordinadora d’Assemblees Interuniversitàries ha convocat vaga estudiantil a les universitats de Catalunya sota la consigna “Prou precarització de les estudiants, rebaixa del 30% de les taxes ja!”.

Els i les estudiants de Corrent Roig donem ple suport a les reivindicacions però no veiem la viabilitat d’aquesta vaga.

El motiu és la situació que viu actualment el moviment estudiantil a la universitat. Després de la vaga del 3 de març, les assemblees s’han buidat i el moviment no es troba ni amb forces ni massificat. Convocar una vaga en aquestes circumstàncies és reduir-la a un tancament dels centres d’estudi i a que no entri ningú, però sense mobilitzar els i les estudiants, que és l’objectiu central d’una vaga, que ha de ser preparada amb un fort treball previ per la base, que no s’ha fet. A més, la vaga s’hauria de votar a les classes, per ratificar la convocatòria. Són les estudiants les qui han de decidir les mobilitzacions.

Pensem que, a més, no es pot deixar de costat la lluita contra el 3+2, un element clau de degradació del grau i d’encariment dels preus amb els màsters. Tot i que fa més d’un any el Parlament va votar una moció dient que el 3+2 estava paralitzat, tot ha quedat en paper mullat: la consellera d’Educació del govern de Junts pel Si, Meritxell Ruiz, ja ha anunciat que al setembre s’estrenaran 28 graus universitaris nous, 11 dels quals  amb el model 3+2 ja integrat. És per tant necessari reprendre la lluita contra el 3+2 per revertir i impedir la seva aplicació.

D’altra banda, també hem de ser conscients que el govern espanyol, juntament amb el sindicats majoritaris i la Plataforma Estatal en Defensa de la Educació Pública, estan negociant, a esquenes de la comunitat educativa, un “pacte d’estat per l’educació que canviaria la polèmica LOMCE però salvaguardant els seus principis bàsics. Hem de dir que No a aquestes negociacions i que els únics legitimats a negociar són els membres de la comunitat educativa a través de representants electes que donin compte a les assemblees.

La gran tasca actual de les assemblees d’estudiants i dels sindicats i organitzacions estudiantils és explicar pacientment què són aquestes problemàtiques i com ens afecten, i debatre amb els i les estudiants què fer per a tombar-les.

Cridem així mateix a les assemblees i organitzacions estudiantils, a les activistes i a totes les estudiants a participar de la manifestació que tindrà lloc a Madrid aquest 27 de maig, convocada per les Marxes de la Dignitat, un organisme unitari que aglutina les diferents lluites estatals i territorials, sota el lema Pa, Treball, Sostre i Igualtat. Hem de ser-hi el 27 de maig per lluitar per una educació pública, gratuïta, de qualitat, laica, igualitària i en català. Serà, a més, un bon moment per anar construint una unitat real entre estudiants d’instituts i universitats i entre el moviment estudiantil i la classe treballadora.

5 de maig de 2017

Publicat a Articles, Comunicats, Moviment estudiantil