Jornalers | Trobada de les Afectades del PER amb Susana Díaz

Comparteix-ho

Per Sindicat Co.Bas

El passat 20 d’abril va tenir lloc a San José de la Rinconada un acte amb Susana Díaz. Des de la Plataforma d’Afectats del PER i el sindicat Co.Bas vam enviar una representació amb l’objectiu d’exposar-li la difícil situació en què ens trobem els jornalers d’Agrícola Espino i Baena Franco, després de que el cas derivés a la via penal. Finalment, a l’acabar l’acte vam aconseguir una trobada amb la presidenta de la Junta d’Andalusia, on li vam exposar novament com han anat transcorrent els fets i el reiterat abús del qual venim sent víctimes.

En aquesta reunió se li va demanar que si us plau es pronunciés al respecte d’aquest tema, per saber amb claredat de quin costat es troba la Junta i la Presidenta, si amb els treballadors d’Agrícola Espino i Baena Franco o amb els empresaris fraudulents. Davant d’aquest dilema es va mostrar sorpresa que no ens haguessin comunicat la política que la Junta té adoptada sobre aquest assumpte. D’avant d’aquest fet, va afirmar que anava a tornar a estudiar el cas, i que a través de l’alcaldessa de Cantillana i el Delegat d’Ocupació de la Junta ens faria arribar aquest posicionament.

Finalment, se li va tornar a demanar que a més del posicionament, calia que la Junta prengués cartes en l’assumpte, ja que no es pot permetre que continuï la fustigació als jornalers i jornaleres quan són els empresaris els que no han complert les seves responsabilitats en no abonar les assegurances socials dels seus treballadors.

Des de Co.Bas i la Plataforma d’Afectats del PER seguim i seguirem demanant justícia per als jornalers, exigint que ens tornin les prestacions i s’arxivin les actuacions pel penal. Per això ell proper 27 de maig ens sumarem a les Marxes de la Dignitat que tindran lloc a Madrid, on farem entrega de la campanya de recollida de signatures que venim impulsant.

Publicat a Andalusia, Articles, Especials, Jornalers andalusos