Sindical | Ha arribat l’hora de lluitar! NO als acomiadaments a Transcom!

Comparteix-ho

El passat 9 de maig es va iniciar l’anomenat període de consultes entre la direcció de l’empresa i la Comissió representativa dels treballadors, al que la Llei obliga després de l’anunci per part de l’empresa de l’acomiadament col·lectiu de 321 treballadors/es.

Per Cobas Madrid

Com gairebé tots/es coneixeu, l’empresa justifica aquesta mesura per la pèrdua del servei Superlínea SPL  Particulars del Banco de Santander. La direcció de l’empresa primer resol acomiadar  321 treballadors/es i després obre el “període de consultes” per “negociar”. Amb això  demostra  que no té cap voluntat de negociar sinó tan sols cobrir un tràmit que la llei l’obliga a passar durant 30 dies, després dels seus successius ERES encoberts.

A la primera reunió assenyala no solament el nombre d’acomiadaments que pretén fer (321), sinó que a més hi posa noms i cognoms. Amb això el que pretén és marcar una línia de divisió clara entre “els afectats” i la resta dels treballadors als quals “no afectarà” l’acomiadament col·lectiu.

Per a nosaltres el primer que cal és deixar-los clar que considerem això un atac a tots els treballadors/es de Transcom, siguem del centre que siguem. Avui Pozuelo som totes! Si acceptem d’entrada el joc de dividir-nos, estarem posant en risc els llocs de treball de tots i totes.

La política de contractacions de l’empresa, amb continuats contractes eventuals i a través d’ETTs, mostra que no es justifiquen els acomiadaments per manca de feina, que no existeixen tals causes objectives, que la pretensió, com la de totes les grans empreses, és seguir precaritzant l’ocupació i abaixant els salaris i para això s’acomiada a treballadors amb més hores i més antiguitat.

L’acomiadament col·lectiu pretén tenir a més un efecte afegit: sembrar por per recollir resignació.

Aquests dies des de la Comissió representativa dels treballadors tots els sindicats estem obligats a defensar els llocs de treball i a desemmascarar la mala fe empresarial. I la força per defensar això només pot venir del suport de tota la plantilla.

Per aquesta raó nosaltres opinem que el calendari de reunions amb l’empresa ha d’anar acompanyat d’un calendari de mobilitzacions. I en conseqüència proposem a tot el Comitè d’empresa que de forma unitària presentem un pla de lluita a tota la plantilla. Que es convoquin aturades parcials de dues hores en tots els centres per a la realització d’assemblees on s’adoptin resolucions en defensa de tots els llocs de treball.

Publicat a Comunicats