Brasil | PSTU: Hem enfrontat una repressió inacceptable, però hem ocupat Brasília!

Comparteix-ho

 

El 24 de maig, més de 100.000 manifestants convocats per les centrals sindicals, segons els organitzadors, varen prendre Brasília. Vam anar-hi per exigir la retirada de la reforma de la previsió laboral [reforma de les pensions, n. del t.] i la revocació de la llei de terciaritzacions. També per a lluitar pel “Fora a Temer i aquest Congrés de corruptes” i per a dir no a les eleccions indirectes.

Per la Direcció Nacional del PSTU – Brasil

El govern i aquest congrés de lladres, no obstant això, van protagonitzar una repressió brutal i inacceptable. Primer van intentar identificar els manifestants quan encara eren a la manifestació. Després, quan anava a començar l’acte de tancament de la manifestació, van intentar impedir-lo.

Fins i tot amb els camions de so i els manifestants a la gespa enfront de la barrera de la Policia Militar (PM), els policies van continuar llençant una pluja de bombes de fum, trets de bales de goma i intentant dispersar-los per a impedir la realització de l’acte polític i el dret a manifestació. Va ser aquesta repressió salvatge, desencadenada per la PM del governador Rodrigo Rolemberg (del PSB), demanada pel congrés i el govern de Temer, la responsable de la situació generada a l’Esplanada dels Ministeris. Els manifestants no van fer res més que recórrer a l’autodefensa.

Davant d’aquesta situació, el PSTU a través de la figura de Zé Maria, va fer una crida als manifestants a resistir l’agressió policial, a mantenir-se a la gespa del Congrés i a continuar amb la manifestació. Desenes de milers de manifestants i innumerables organitzacions (entre les quals destaquem el paper fonamental de la CSP-Conlutas) van resistir durant més de quatre hores la violenta repressió policial, que va arribar fins i tot a disparar amb foc real, deixant desenes de ferits.

Reivindiquem de valent la resistència. Les treballadores i els treballadors no poden regalar els seus drets, entre ells el de manifestar-se per a defensar els seus interessos.

Com si amb això no en tinguéssim prou, a la tarda, el govern de Temer va decidir per decret col·locar les tropes de l’Exèrcit als carrers de Brasília durant una setmana. Va autoritzar “l’ús de les Forces Armades per a Garantir la Llei i l’Ordre, al Districte Federal”, fent ús d’un autoritarisme extrem que recorda a les acaballes de la dictadura militar.

Els manifestants van resistir amb coratge. No van aconseguir impedir la nostra lluita: vam ocupar Brasília. El recurs de les Forces Armades per part del govern, lluny de ser una demostració de força, va expressar la seva fragilitat i incapacitat de governar. La seva marxa enrere i la revocació del decret només confirmen aquesta situació.

Govern, Congrés i patronal, mentrestant, segueixen intentant acabar amb els nostres drets. Segons les notícies a la premsa, considerant la hipòtesi que sigui impossible mantenir el govern de Temer, ja estan intentant arribar a un acord per a concretar la designació d’un nou president per elecció indirecta d’aquest Congrés de corruptes, per a intentar reprendre l’aprovació d’unes reformes contra nosaltres.

Units, som forts. L’ocupació de Brasília el 24 de maig va ser una demostració més que és possible derrotar el govern i enterrar definitivament les reformes. No hi ha repressió que pugui aconseguir aturar la nostra lluita si estem units i amb determinació. Els treballadors i treballadores del nostre país, unides i en lluita, tenim molta més força que totes les seves armes.

El camí ara és convocar una nova vaga general de 48 hores per a derrocar el govern, però també el Congrés i les reformes. Aturarem el país per a anar als carrers de tot Brasil. Els demostrarem que no acceptarem més atacs als nostres drets ni la corrupció instal·lada a Brasília. Ni un dret menys!

Hem d’exigir a les centrals sindicals que convoquin i marquin data per a la vaga. Per a derrotar les reformes i fer-los fora, a Temer i a tota la resta! No acceptarem cap gran acord entre polítics i burgesos per a escollir a un nou president de forma indirecta, que vulgui tirar endavant les reformes.

Parafrasejant als manifestants a Brasília:

“Temer Fora, Congrés Fora, Reformes Fora. Vaga General de 48 hores!”

 

São Paulo, 25 de maig de 2017

Direcció Nacional del PSTU

Publicat a Amèrica, Articles, Brasil, Comunicats