Crònica de la manifestació “Prou agressions, Si a la convivència”

Comparteix-ho

Escrit per Michelle

Fa unes setmanes, el 16 de juny a la matinada, companyes de l’Assemblea de Joves del Guinardó van sortir pel barri a donar resposta a diverses pintades feixistes, ratllant-les i pintant “BCN antiracista, tanquem els CIEs”. Un parell de persones de caràcter feixista van començar a increpar-les. Tot i que es va voler evitar el conflicte, van colpejar fortament amb un casc de moto a una de les companyes, provocant-li una fractura nasal, que l’ha obligat a passar pel quiròfan.

Des de l’Assemblea de joves de Guinardó, després de realitzar una assemblea oberta a tothom per discutir i decidir quina era la millor via d’actuació, es va optar per una resposta col·lectiva davant els fets, així que es va convocar a una manifestació unitària per la convivència als barris, el respecte i el rebuig absolut a tota mena de racisme, xenofòbia, violència i atacs d’odi per diversitat cultural, de gènere, identitat, etc…

La manifestació va tenir lloc el diumenge dia 9 de juliol a la tarda i es va iniciar amb la lectura del manifest per part d’un dels integrants de l’Assemblea de Joves del Guinardó. La manifestació va iniciar-se a la parada de metro Guinardó – Hospital de Sant Pau i va finalitzar a la plaça Virrei Amat. Prop de 250 veïnes i veïns del districte, joves, infants i gent gran, van apropar-se a donar suport a la manifestació, que va transcórrer sense aldarulls cridant consignes com: fora feixistes dels nostres barris, cap agressió sense resposta o si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Un cop finalitzada la manifestació es va deixar micròfon obert i diversos col·lectius van donar el seu suport a les companyes afectades i van remarcar la importància de continuar lluitant per uns espais lliures de racisme, masclisme i opressió, així com l’agraïment a totes les veïnes i veïns que van assistir i participar activament.

Des de Corrent Roig tenim clar que la solidaritat és la nostra millor arma i cridem a continuar la lluita contra tota agressió i discriminació, per fer dels nostres barris, centres d’estudis i llocs de feina, uns espais de convivència, igualtat i respecte.

Les agressions de caràcter racista, masclista o homòfob no són pas aïllades, sinó que es donen a tot arreu del món i cada dia sota un sistema opressor que fa ulls cecs a aquestes situacions. És per això que la lluita ha de ser permanent i col·lectiva, perquè només amb la unió i organització es pot aconseguir la força per enderrocar les opressions i el feixisme.

Publicat a Articles, Catalunya