Centenari Revolució Russa | Escola de formació de Corrent Roig: A 100 anys de la Revolució Russa

Comparteix-ho

Durant aquest 2017 es compleix el centenari de la Revolució Russa, possiblement el principal esdeveniment de la història de la lluita de la classe treballadora. Per primera vegada, una revolució social sacsejava des dels seus fonaments el sistema capitalista.

Per Corrent Roig

Un govern bolxevic prenia el poder per assalt, la que fins aleshores era la “Rússia Tsarista” renunciava a la seva participació en la 1a Guerra Mundial, els treballadors prenien el control de les empreses, els camperols i jornalers prenien les terres dels terratinents, les dones aconseguien per primera vegada a la història la igualtat jurídica, les nacionalitats de l’Imperi Rus guanyaven llur sobirania nacional… L’opressió i explotació de cent anys saltava pels aires en tots els àmbits.

Cent anys després, l’antiga Unió Soviètica i els països de l’anomenat “socialisme real” ja no existeixen, i el capitalisme global viu immers en una brutal crisi no només econòmica, sinó també social, ecològica… La desigualtat creix, les guerres s’expandeixen, les forces més reaccionàries comencen a escalar fins als governs, les tensions socials s’incendien, el medi ambient es degrada… La roda de la història torna a accelerar-se.

Això porta a l’actualitat debats que és impossible abordar sense estudiar aquells esdeveniments de 1917. Segueix sent possible la revolució social? Quin paper juga la classe treballadora? Com solucionar les qüestions nacionals? I a desigualtat de la dona? Quins factors expliquen la degeneració burocràtica de la revolució? Com es podria governar des de i per als de baix?

Des de Corrent Roig volem convidar-vos a la nostra escola estatal anual de formació i debat, al voltant de l’actualitat del centenari de la Revolució Russa durant els dies 15,16 i 17 de setembre a Madrid. Consulta amb qui et va passar aquest diari, busca a Corrent Roig / Corriente Roja a Facebook o Twitter o escriu a contacto@corrienteroja.net. Conèixer el passat per a transformar el present i conquerir el futur.

Publicat a 100 anys Revolució Russa, Comunicats, Especials