Corrent Roig votarà SI

Comparteix-ho

Corrent Roig votarà SI:

Per una República catalana social i sobirana

Per la lliure unió amb la resta de pobles de l’Estat

 

El dret al referèndum és un dret democràtic bàsic del poble de Catalunya que no pot dependre del rei ni de Rajoy.

Corrent Roig cridem a votar massivament el dia 1 d’Octubre. Més enllà de l’opció de vot, la primera condició perquè el referèndum sigui una gran victòria democràtica sobre el règim monàrquic és una votació massiva.

Cridem a votar Sí perquè no ha pogut quedar més clar que no hi ha possibilitat d’exercir el dret a la autodeterminació sense la ruptura amb el règim monàrquic del 78, indestriablement lligat a l’herència del franquisme.

Cridem a votar Sí perquè és la millor opció per esquerdar el règim, obrir una gran comporta a les reivindicacions socials de la classe treballadora, tant a Catalunya com a la resta del l’Estat, i qüestionar un model polític, econòmic i social al servei d’una oligarquia de banquers, multinacionals  i grans empresaris.

Cridem a votar Sí perquè la classe treballadora no té cap interès a mantenir una unitat a la força. Votar Sí és la millor manera de defensar una unió lliure de pobles lliures.

El nostre Sí no té res a veure amb el del Govern de Puigdemont y Junqueras. El seu Sí es a favor d’un estat català dins de la Unió Europea i de l’OTAN: un estat sotmès a l’Europa del capital, que rebi les ordres directament de l’Angela Merkel i no a través de Madrid. Junts pel Sí vol un procés constituent controlat des de dalt i dirigit per “especialistes”, on el poble treballador sigui un convidat de pedra i es mantinguin el domini i les regles del capital.

El nostre Sí és una crida a favor d’un procés constituent veritablement democràtic i popular, on l’última paraula la tingui la població treballadora i no les patronals, la cúpula dels partits i els “experts” al seu servei.

El nostre Sí és una crida a unir forces amb la resta de pobles de l’Estat espanyol per construir un futur comú entre iguals i lluitar plegats per desempallegar-nos de l’Europa del capital (la Unió Europea i l’Euro) i construir una Europa dels Treballadors i dels Pobles.

El nostre Sí és una crida a la lluita per no pagar un Deute que és il·legítim i per aplicar els recursos econòmics a un pla d’emergència social que reverteixi les retallades, derogui les reformes laborals i de les pensions (que la llei de transitorietat manté), reparteixi la feina, augmenti substancialment el salari mínim, posi fi a la salvatge precarietat que patim, doni drets als immigrants, creï un parc d’habitatges de lloguer social amb els pisos buits en mans de bancs i fons voltor i estatitzi les empreses estratègiques.

El poble de Catalunya tenim dret a decidir el nostre futur polític i a autodeterminar-nos en tots els aspectes, socials, polítics i econòmics. Però això només serà possible si el procés independentista que va començar a agafar força cinc anys enrere, s’acompanya d’una mobilització permanent i de la irrupció de la classe treballadora en la vida política del país.

 

Publicat a Articles