Davant l’aplicació del 155 i l’escalada repressiva

Comparteix-ho

Proclamar ja la independència, preparar la vaga general, defensar la nova República

Corrent Roig

Tenim els dos Jordis en presó incondicional acusats de sedició i l’article 155 de la Constitució a les portes. Un Consell de Ministres extraordinari acorda aquest 21 d’octubre un paquet de mesures per suspendre el que queda d’autonomia i prendre el control de la Generalitat. En el termini d’una setmana el Senat aprovarà el paquet i Rajoy tindrà via lliure per aplicar-lo.

Article 155 i repressió

L’article 155 suposa la suspensió del govern i el traspàs de les seves funcions a mans de personal nomenat per la Moncloa, que assumiria el comandament de la Generalitat, el control directe dels Mossos d’Esquadra i intervindria TV3 i Catalunya Ràdio. El control parlamentari d’aquest personal el faria el Senat espanyol. El Parlament català quedaria dissolt o sense funcions.

L’article 155 va acompanyat del desplegament d’actuacions judicials massives i d’un fort enduriment de la repressió policial, incloent-hi detencions, suspensió de les entitats sobiranistes i il·legalització de partits així com de futures candidatures independentistes quan, en el termini que decideixi, Rajoy decreti eleccions.

Si es troben amb una resistència massiva als carrers, tampoc dubtaran a aplicar l’article 116 de la Constitució, que regula els estats d’alarma, excepció i setge, amb la consegüent suspensió de drets civils individuals i col·lectius.

Aquest es el diàleg que ofereix el règim. Només accepten la rendició incondicional i el “restabliment de la normalitat constitucional”. Volen aniquilar la resistència popular i un escarment exemplar.

La UE i el PSOE-PSC són col·laboradors necessaris i còmplices

La Unió Europea, amb el seu Parlament i els seus governs, s’ha alineat sense fissures amb el rei,Rajoy i la gran patronal. Ha justificat la repressió de l’1-O i ara recolza el 155. S’ha mostrat sense embuts com un engranatge antidemocràtic de la oligarquia financera europea contra els pobles i la classe treballadora. Els pobles europeus estan amb Catalunya, però la UE és enemiga jurada del dret a decidir i de la República catalana.

L’aplicació del 155 compta amb el suport directe del PSOE-PSC, col·laborador necessari i còmplice principal de Rajoy. El PSOE-PSC tampoc ha dubtat a manifestar-se amb l’ultradreta nazi en defensa de la innegociable unitat d’Espanya. Calen més proves de la seva descomposició política i moral?

També volem exigir als Comuns d’Ada Colau, en aquests moments greus, que surtin de la falsa equidistància que ajuda Rajoy i reconeguin el referèndum de l’1-O i el legítim mandat popular que se’n desprèn.

Mobilitzar-nos i autoorganitzar-nos contra la repressió , per la proclamació de la República i la seva defensa

L’Estat espanyol no admet mediacions ni negociacions. Amb el 155 en marxa, no hi ha lloc per més excuses i retards. El Govern i el Parlament han de proclamar ja la República catalana i, alhora, ordenar als Mossos la seva defensa.

Cal mobilitzar-nos massivament, autoorganitzar-nos en els CDRs, coordinar-los amb el moviment estudiantil i el sindicalisme alternatiu, preparar conjuntament la vaga general i l’autodefensa col·lectiva contra la repressió, per la llibertat dels Jordis, l’anul·lació dels processos judicials oberts i la retirada de les forces policials d’ocupació. Per la proclamació i la defensa de la República catalana.

Com hem vist des de l’1-O, si depenem de Puigdemont-Junqueras, si ens hi subordinem, no hi haurà ni proclamació ni defensa real de la República catalana. La República serà obra de la lluita de lxs treballadorxs, la joventut i els sectors populars o no serà. Per això, la proclamació de la República s’ha d’acompanyar d’un pla de mesures socials d’urgència al servei del poble treballador i el jovent i del control obrer i popular de les empreses que amenacin amb la destrucció d’ocupació i trasllat d’instal·lacions.

 

Publicat a Articles