Fora les urpes de Catalunya!

Comparteix-ho

Comunicat de Corrent Roig davant els escorcolls i les detencions

 

Fora les urpes de l’Estat sobre Catalunya!

Mobilitzem-nos massivament contra la repressió!

Només lluitant aconseguirem votar l’1-O!

Rajoy, en combinació amb el Tribunal Constitucional, la Fiscalia i jutges a les seves ordres, han imposat l’estat policial a Catalunya, amb la Guàrdia Civil com a força de xoc.

Avui han estat escorcollades les Conselleries d’Economia, Governació, Treball, Afers Exteriors, Afers Socials, altres organismes de la Generalitat i empreses privades. Segons informacions, hi ha de moment 13 detinguts. Estan utilitzant mètodes propis d’una dictadura: han il.legalitzat actes, han entrat a mitjans de comunicació i impremtes, han confiscat material del propaganda i tancat webs, prohibit la publicitat del referèndum als mitjans i al carrer. Presenten querelles contra Puigdemont, consellers, Carme Forcadell, la mesa del Parlament, 725 alcaldes i alcaldesses i la Sindicatura Electoral. Han amenaçat amb la detenció de Puigdemont. Amenacen als voluntaris i a qui formi part de les meses electorals de l’1-O. Han portat ja més de 500 guàrdies i policies de fora i no paren d’arribar-ne més. Han intervingut, sense suport legal, les finances de la Generalitat, aplicant de fet l’article 155 de la Constitució.

Durant aquests dies no ha fallat la resposta popular en els diferents pobles i ciutats. Avui, ja aquest matí, uns milers de persones han sortit al carrer a Barcelona i altres indrets per desafiar els escorcolls i les detencions. La Diagonal i Via Laietana han estat tallades, el centre de Barcelona bull d’indignació. És l’hora de la rebel·lió massiva.

És hora de cridar a tothom al centre de Barcelona, de convocar una manifestació central per dir que No Passaran. És hora que els sindicats convoquin a la vaga per defensar els drets democràtics. És hora que el Govern de la Generalitat prengui el comandament dels Mossos d’Esquadra i els posi al servei de la defensa dels drets democràtics del poble de Catalunya. Com pot ser que estiguin actuant com a força auxiliar de la Fiscalia, al costat de la Guàrdia Civil?

Si el PSC i el PSOE tenen vergonya democràtica, ara és el moment que ho demostrin.

 

20 de setembre de 2017

Publicat a Articles