L’1-O obrim les escoles i el 3-O vaga general!

Comparteix-ho

 Corrent Roig

La darrera setmana hem viscut una vulneració brutal dels drets democràtics més elementals. L’Estat ha intervingut la Generalitat i ha imposat un estat policial. Volen impedir a qualsevol preu que el poble puguem votar el proper 1 d’octubre i que la nostra voluntat sigui respectada. Han portat de fora milers de policies i guàrdies civils amb aquesta finalitat.

Davant aquestes mesures, pròpies d’una dictadura, el poble s’ha aixecat de forma multitudinària, amb un especial protagonisme de la joventut, amb aturades a les universitats i instituts i amb les concentracions més grans dels últims anys.

L’esquerra sindical, moviments socials i organitzacions d’esquerra hem acordat convocar i donar suport a una vaga general el 3 d’octubre contra la repressió, en defensa del referèndum i per les llibertats. Per suposat, la burocràcia de CCOO i UGT no hi ha assistit i, sense consultar la seva base, s’hi han negat a prendre part.

La vaga general és fonamental per decantar la balança i garantir que podrem exercir el dret a l’autodeterminació i, alhora, per aixecar la bandera de les reivindicacions socials de la classe treballadora i de la joventut. El que volem és una República catalana social i sobirana. Hem de sortir a la vaga amb veu pròpia. En aquest marc, cal donar tot el suport les convocatòries dels sindicats estudiantils.

Cridem a preparar plegats el pla del dia 1 y la vaga del dia 3. Amb assemblees massives en cada centre de treball, facultat, escola, barri o poble, coordinant amb els comitès de defensa del referèndum. Hem d’acudir massivament l’1 d’octubre a les escoles per imposar la seva obertura, al temps que preparem la vaga general del 3-O. La votació de l’1 d’octubre no la garantiran els Mossos d’Esquadra sinó nosaltres.

Corrent Roig no tenim confiança en què el Govern de la Generalitat pugui garantir el referèndum, menys la proclamació de la República catalana i menys encara que aquesta tingui el caràcter social que els treballadors i el poble necessitem. Per això, els treballadors i el poble, les organitzacions resoltes a garantir el procés sobiranista, hem de prendre en les nostres mans les tasques de la lluita pel referèndum i per la República catalana.

Fem una crida a les organitzacions sindicals que estan impulsant la vaga a què associïnla lluita antirepressiva i per la democràcia amb les demandes socials bàsiques per les que venim lluitant, com la derogació de les reformes laborals i de la LOMCE o unes pensions públiques dignes i garantides pels pressupostos.

Corrent Roig estem convençuts que cal la proclamació sense demora de la República catalana i l’obertura d’un procés constituent popular i democràtic, perquè sense ruptura amb aquest règim hereu del franquisme no hi haurà mai dret a l’autodeterminació, ni tampoc podrem autodeterminar-nos socialment i econòmicament.

En defensa del referèndum!

Tothom als centres de votació l’1 d’octubre

Vaga general el 3 d’octubre:

 contra la repressió i per les llibertats, per la derogació de les reformes laborals i la LOMCE i en defensa de les pensions públiques

 

Publicat a Articles