Comunicat del Bloc Crític Educatiu

Comparteix-ho

UNEIX-TE AL BLOC CRÍTIC EDUCATIU!

Diferents estudiants d’assemblees, col·lectius i organitzacions hem decidit organitzar-nos com a estudiantat de forma horitzontal, autònoma i feminista plantejant un Bloc Crític Educatiu. Aquest ha sorgit davant la necessitat de generar un espai assembleari on ens puguem sentir representadxs i on tinguem veu i poder de decisió.

Volem construir una resposta col·lectiva i inclusiva a l’onada repressiva que estem patint i a la negació del dret a l’autodeterminació. Som conscients que aquesta repressió pot escalar en qualsevol moment i que només el poble organitzat i mobilitzat podrà fer-hi front. Pretenem treballar activament en la defensa dels nostres drets socials i laborals, colze a colze amb altres col·lectius de barri, de la comunitat educativa i de la classe obrera.

Des del Bloc Crític Educatiu recolzem i ens sumem a la vaga general convocada des del sindicalisme alternatiu. Creiem que és necessari posar sobre la taula, no només les reivindicacions nacionals sinó també les socials de la classe treballadora i la joventut. Això ens diferencia obertament dels discurs que estem sentint aquests últims dies, que pretén unir al Govern de la Generalitat i la patronal amb les organitzacions i sindicats de la classe treballadora. Nosaltres, en canvi, pensem que lxs treballadorxs ens hem d’autoorgantitzar des de la base i que aquest discurs interclassista desmobilitza i invisibilitza les demandes de la classe treballadora i lxs estudiants.

És per això que des del Bloc Crític Educatiu aprofitem la vaga general per organitzar-nos com a moviment estudiantil i lluitar, també, per les nostres reivindicacions, recordant els governs que any rere any han estat precaritzant i privatitzant l’educació. Volem:

  • Derogació immediata del 3+2 i la LOMCE
  • Prou precarietat laboral als centres d’estudi
  • Educació gratuïta, feminista, laica, igualitària i al servei del poble

Per tot això, hem okupat el claustre de l’edifici històric de la UB com a base segura, punt de trobada i lluita on generar un discurs alternatiu i de classe. Creiem important que sigui un espai obert i inclusiu; és per això que ens organitzem de forma assembleària per tal que totxs puguem ser activament partíceps de la lluita. D’aquesta manera fem uma crida a totxs lxs estudiantxs, la comunitat educativa, treballadorxs i a tots els col·lectius invisibilitzats a sumar-se al Bloc Crític Educatiu

Publicat a Articles