Davant les detencions del vicepresident Junqueras i la resta de consellers

Comparteix-ho

L’empresonament del vicepresident Junqueras  y de la resta de consellers mostra que aquest règim hereu del franquisme no accepta capitulacions que no siguin la rendició incondicional i que no renunciarà a imposar  un càstig exemplar al poble de Catalunya.
El PSOE-PSC, un altre cop, s’ha mostrat com a col·laborador necessari del PP i pilar del règim monàrquic, i la UE com el gran aliat de la monarquia espanyola i enemic declarat de la democràcia i de la República catalana.

Aconseguir l’alliberament dels presos polítics catalans i fer efectiva la República catalana exigeix derrotar el 155 i això significa:

  1. Impulsar una gran mobilització, continuada, basada en l’autoorganització popular i l’autodefensa col·lectiva, a partir dels CDRs, l’esquerra sindical, el moviment estudiantil i els moviments socials. Cal “trencar la normalitat” de forma sostinguda i coordinada. Cal avançar amb urgència a la vaga general.
  2. Organitzar el boicot a les eleccions del 21D, que són les eleccions del 155, les de Rajoy i el règim monàrquic.Amb els nous empresonaments, que s’afegeixen als dels Jordis, ja no queden arguments dignes que justifiquin  presentar-se a les eleccions del 155.  Aquestes  eleccions són les dels defensors del 155 i de gent com Santi Vila.  Busquen legitimar l’agressió, destruir el mandat popular de l’1 d’octubre i reintegrar el moviment sobiranista dins de de la via morta del règim.
    Si l’independentisme boicoteja les eleccions, aquestes naixeran mortes i el 155 estarà derrotat políticament. La CUP té la gran  responsabilitat de posar-se al capdavant  del boicot.

    Guanyar exigeix organitzar l’aixecament del país, l’autoorganització i l’autodefensa col·lectiva, unir la lluita per la República catalana a la lluita per les reivindicacions obreres i populars més sentides. És per tot això que no podem atorgar cap confiança política als dirigents que ens han portar a l’actual situació.

És de la màxima urgència desplegar la solidaritat dins i fora de l’estat per la llibertat dels presos polítics catalans i pel  dret a decidir del poble de Catalunya.

Publicat a Articles