Comunicat | En solidaritat amb la REA davant el segon desallotjament, Resistim!

Comparteix-ho

Escrit per Corrent Roig el 9 de gener del 2018

La REA (Residència d’Estudiants Autogestionada) va sorgir l’any 2016 com a iniciativa d’una sèrie d’estudiants per crear una residència estudiantil que també funcionés com a centre social, oferint activitats i col·laborant amb l’activisme del barri del Raval. L’edifici, adquirit per l’Ajuntament l’any 2008 i deshabitat des del 2011, no havia despertat cap interès fins que s’hi va instal·lar la REA. Va ser llavors quan el govern d’Ada Colau va declarar que l’edifici es trobava inhabitable degut a un suposat risc d’esfondrament.

Davant d’això, els estudiants, al maig del 2017, van elaborar un informe tècnic paral·lel, en què es desmentia el risc d’inhabitabilitat. Tot i així, es van oferir per fer revisions periòdiques de l’estat de l’edifici, aplicar les mesures de seguretat necessàries i reparar tot allò que l’Ajuntament considerés necessari per fer-lo habitable.

Tot plegat no va ser suficient pel govern del canvi, que va fer cas omís als informes i a tota oferta de diàleg, fent efectiu el desallotjament a mans dels antiavalots de la Guàrdia Urbana. Els estudiants, dies més tard, van aconseguir reocupar l’edifici, però Colau ja ha tornat a desallotjar.

Aquesta política de Barcelona en Comú contra l’autogestió i els moviments socials del barri contrasta fortament amb la seva passivitat pel que fa al problema dels narcopisos. Al Raval, on hi ha almenys tres narcopisos propietat de l’Ajuntament, aquest prioritza el desallotjament de centres socials que donen vida al barri, davant els narcopisos, que sense previsió de ser desallotjats, degraden el barri i expulsen als seus habitants.

A més a més, Colau anunciava al seu programa electoral que suprimiria la unitat d’antiavalots de la Guàrdia Urbana i que s’acabarien els desnonaments. El desallotjament de la REA no és un cas aïllat doncs són molts els espais autogestionats que en l’últim any han caigut per la repressió de l’Ajuntament de Barcelona com per exemple el Banc Expropiat.

Des de Corrent Roig mostrem la nostra solidaritat i donem suport als estudiants de la REA davant aquest brutal atac institucional. Exigim que s’aturi la repressió al moviments socials i barrials, que són històrics de Barcelona i que Barcelona en Comú, si diuen ser un canvi real, es posin del costat de les que lluiten.

RES EN COMÚ! LA REA NO CAU!

Publicat a Comunicats