Moviment Obrer | Treballadors de la Ford i d’altres metal·lúrgiques realitzen vagues per augment salarial

Comparteix-ho

Millars de treballadors de la fàbrica Ford a Alemanya, i d’altres fàbriques, van paralitzar la producció. La categoria, el sindicat de la qual és el major del sector industrial del país, segueix amb una campanya de vagues de 24 hores per pressionar als patrons per augment de salaris.

Per: CSP-Conlutas

Segons informacions de l’agència de notícies DPA, prop de 13.000 treballadors de la fàbrica Ford en la planta de Colònia van participar de la vaga aquest dijous 1 de febrer. L’acció del sindicat IG Metall ja va aconseguir també a la Volkswagen, i fabricadores de peces automotrius com Bosch, Mahle, i altres empreses.

La paralització va començar amb el torn nocturn del dimarts (30/1), després que les negociacions van acabar el cap de setmana. Altres vagues estaven planejades per a aquest divendres (2/2), en la BMW, Audi, Daimler i Porsche.

El sindicat està buscant un augment salarial de 6% para prop de 3,9 milions de treballadors i la reducció de la jornada setmanal de treball per 28 hores per fins a dos anys, amb la garantia que els treballadors puguin retornar a les hores regulars.

 

Publicat a Articles, Europa