Albert B. (Corrent Roig)

 

Des d’aquí felicitem a la plantilla de SEAT Componentes de El Prat (antiga Gearbox, 1100 treballadors) per la seva lluita i per la seva victòria. Els treballadors han estat en vaga indefinida des del 7 de gener fins al 12, en què l’assemblea va decidir desconvocar-la i continuar la lluita dins de la fàbrica fins al retorn de tots els traslladats forçosos a Martorell. Volem subratllar en especial, tal com ens ho destacaven els companys en vaga, la participació massiva de la plantilla en els piquets i a l’assemblea, que ha estat la protagonista de les decisions.

La vaga es va convocar contra el trasllat forçós de 50 companys, que la multinacional va justificar en un excedent de personal que no existeix en absolut. De fet, la borsa d’hores pendents de gaudi era de més de 130.000 hores i el treball en festius és quelcom generalitzat, amb una mitjana de 380 persones treballant els caps de setmana. La notificació dels trasllats es va fer, a més, sense cap criteri objectiu, assenyalant la gent directament i buscant el càstig, afectant a la conciliació familiar i canviant substancialment les condicions de treball.

La raó de fons de la decisió patronal ha estat l’intent de suplir amb els trasllats forçosos la necessitat de personal de la fàbrica de Martorell, després que l’empresa hagués acomiadat 200 treballadors d’ETT per no fer-los un contracte fix de SEAT, com els obligava la llei.

Com a conseqüència de la vaga, l’empresa ha tirat enrere, deixant sense efecte el trasllat dels últims 19 companys i posant com a data màxima de tornada dels 26 restants el dia 1 d’octubre. També s’ha compromès a reduir durant aquest any 50.000 hores acumulades.

El resultat final vindrà lligat a la continuïtat de les accions de protesta: la no realització de treballs en festiu, el compliment estricte de les feines i responsabilitats de cadascun en el seu lloc de treball i la pressió del comitè d’empresa perquè es compleixi íntegrament el conveni.

Avui al matí una delegació de Corrent Roig ens hem apropat a la fàbrica de Seat-Componentes (antiga Gearbox) situada al Prat de Llobregat per a mostrar el nostre suport als treballadors que estan en vaga indefinida per a lluitar pels seus drets i contra les mesures de flexibilització que vol aplicar l’empresa. Us deixem amb una petita entrevista que hem realitzat al secretari general de la CGT Seat-Componentes, Juan Antonio Fernández.

12 de gener

 

També podeu llegir:

 

ENTREVISTA REALITZADA A JUANT ANTONIO FERNÁNDEZ, secretari de la secció de CGT de SEAT Componentes

 

A.B. Quins son els motius pels quals heu convocat vaga indefinida?

Juan Antonio: En primer lloc volem agrair el vostre suport en un dia com avui en un conflicte que és principalment una qüestió de classe, no concretament d’una empresa, ja que si no podríem caure en el corporativisme.

Els motius de la vaga poden semblar banals segons la premsa burgesa, perquè afirmen que només és per evitar uns trasllats a la planta de SEAT-Martorell (11.000 treballadors) però per nosaltres és una qüestió de tracte cap a una plantilla acostumada a ésser tractada com a simples números estadístics per part d’una patronal.

Partim de la base de negar que en aquesta fàbrica s’està produint un excedent. La producció setmanal no surt, i fins i tot es compleix amb treball voluntari durant els caps de setmana. Volen utilitzar el famós excedent per aplicar la flexibilitat i ser igualment productius amb menys costos laborals (menys personal). Per tant nosaltres diem que no hi ha excedent, que la feina no sobra i que nosaltres no som simples números en una fulla d’Excel. Tenim un projecte de vida i no pot ser que un dia per l’altre ens estiguin canviant de lloc de treball i que no puguem planificar el nostre projecte de vida.

Aquest és el motiu que fa que tota la plantilla estigui mobilitzada davant d’un motiu aparentment banal. Resumint, el motiu de la vaga és clar, és mantenir la dignitat dels treballadors i treballadores.

A.B. Quina és la fulla de ruta que adopteu com a treballadors?

Juan Antonio: L’empresa estava tancada en banda amb el fet de que si o si calia fer el trasllat dels treballadors. Fins al punt de dir que la producció de la fàbrica de Martorell (11.000 treballadors) depèn dels 25 treballadors de la planta del Prat de Llobregat.

L’empresa assumia que la vaga havia estat un bluf de Dimecres i Dijous fins que van haver de constatar que havien de posar serveis mínims per a tota la setmana, quan els hi va canviar la cara. Mitja hora després ens truquen amb una nova oferta (congelen la meitat dels trasllats). Fins aquell moment el full de ruta i avui dia és el mateix: mantenir la vaga indefinida. Dilluns continuem amb la vaga indefinida amb piquets que començaran diumenge a la nit i Dilluns un cop acabi la reunió de negociació traslladarem els acords a la plantilla.

El que a mi em plena d’orgull de la força de la mobilització és el fet de que la lluita no està impulsada pel comitè d’empresa, sinó què ve impulsada pel conjunt dels treballadors en assemblea. Les decisions son preses pel conjunt de la plantilla.

A.B. Heu establert contactes per buscar solidaritat amb els companys de la plantilla de SEAT-Martorell?

Juan Antonio: Està clar que la següent fase del conflicte és escalar-lo. Fins ara jo tinc el suport incondicional per part dels companys de CGT Martorell tot i que no puc posar la mà al foc per part d’altres forces sindicals (en referència a UGT i CCOO), tot i que és simbòlic que el Comitè Intercentres ha mostrat suport a la nostra lluita.

A partir de dilluns hem d’estudiar com escalem la lluita, com passem d’un suport simbòlic a un suport pràctic per part de la plantilla de la fàbrica de SEAT a Martorell. Sempre amb la dificultat de lluitar contra els mitjans de masses que especifiquen que només és una lluita contra uns trasllats, que cala en treballadors de la plantilla de Martorell.

Reitero les gràcies pel vostre suport i solidaritat cap a la nostra lluita.