Autor: Gabriel Huland

A la direcció i tota la militància del PST-C

A la valenta família del nostre camarada Walter Garzón

Amb profund dolor hem rebut la notícia de la mort del nostre estimat camarada Walter. Ens dol profundament, com ens dol la marxa de tots aquells que han dedicat tota la seva vida a la lluita per la causa obrera, per la seva organització i contra l’explotació i opressió d’aquest sistema capitalista. Però aquest dolor és doble, perquè en Walter ha dedicat els últims 4 anys de militància a la intensa recerca de la nostra també camarada Carolina Garzón Ardila, la seva filla, desapareguda a l’Equador. Juntament amb l’Alix Mery, mare de la Carolina, la seva altra filla Lina, i els seus parents més propers, ell i ells, han sigut un motor fonamental que, acompanyats pels nostres companys del MAS de l’Equador, del PSTC i de la LIT-QI, van aconseguir col·locar en el centre d’atenció el problema dels desapareguts, com una expressió més d’aquesta barbàrie capitalista, d’aquesta impunitat escandalosa de governs còmplices com els de Santos i Correa.

La campanya que vam tirar endavant per l’aparició de Carolina es va convertir a escala mundial en un símbol de la lluita contra la desaparició forçada, en un emblema de la lluita contra tot tipus d’opressió i de violència contra les dones, segellant encara més els llaços de solidaritat i fraternitat entre tota la nostra militància internacional.

Però en Walter deixa una llavor, el seu anhel enorme de trobar a la Carolina el va impulsar a compartir el seu compromís amb altres famílies, víctimes del mateix patiment, i va organitzar a l’Equador, juntament amb els camarades del MAS, l’Associació de Familiars de Desapareguts de l’Equador -ASFADEC-, que estem segurs que seguirà en el seu afany.

Sabem que la desaparició de la Carolina va deteriorar encara més la seva salut ja malmesa, i per això no dubtem en assenyalar com a responsable de la seva mort al sistema capitalista, que només porta injustícies i dolor pels més pobres, pels obrers, pels treballadors, perquè en Walter encara no tenia edat per morir.

Davant la seva absència, només resta redoblar esforços i el compromís de continuar la recerca de la Carolina, d’enfortir el treball dels dos, pare i filla, per construir els nostres partits i la Internacional, de lluitar de forma quotidiana per la revolució socialista, de buscar un món en el qual els que tant hem patit per segles d’explotació, d’opressió, d’injustícies i abusos puguem tenir una vida digna i plena.

Camarades del PST-C, camarades Alix i Lina, compteu amb tots nosaltres.

Camarada Walter, fins al socialisme sempre!

Si lluitem com a germans a Carolina la trobarem!

Secretariat Internacional – LIT-QI

São Pablo, 12-09-16