Escrit per Albert B.O. el 25 de setembre del 2016Aquesta setmana acaba de finalitzar la que ha estat la segona tanda de vagues parcials dels treballadors de l’empresa de transport per autobusos, MOHN, que té la seva seu principal a Viladecans i que compta amb uns 430 treballadors aproximadament. Corrent Roig i afiliats a Co.bas vam assistir a les mobilitzacions per parlar amb la plantilla i mostrar el nostre suport cap a la seva lluita. Us deixem amb l’entrevista amb Manolo Sola, president del Comitè d’Empresa per CCOO.Corrent Roig: Quines són les principals reivindicacions de la plantilla?

Manolo Sola: La nostra principal reivindicació són els dos dies de descans setmanal (no exigim que siguin en caps de setmana), ja que actualment tenim un dia i mig de descans i això no permet conciliar la nostra feina amb la família. També demanem un augment de salari d’un 1% equiparable a altres convenis provincials de Barcelona. A més també hi ha qüestions tècniques i organitzatives que volem negociar amb l’empresa.

CR: Com està l’estat de les reunions?

MS: Doncs ara mateix portem entre 7 i 8 reunions realitzades amb l’empresa i de moment no hi ha hagut cap mena d’aproximació real. L’empresa està enfocada en la negació i no vol cedir en cap aspecte.

CR: La mobilització està secundada per tot el Comitè?

MS: La mobilització està secundada per tot el Comitè d’Empresa i per tota la plantilla de treballadors. Sabem que si no hi ha unitat sindical tot seria més difícil perquè l’empresa podria dividir la plantilla i afeblir-la.

CR: Quines mobilitzacions es preveuen per continuar amb el conflicte?

MS: Actualment estem en la segona setmana de mobilitzacions; realitzant aturades parcials en diferents horaris. Les mobilitzacions continuaran mentre que l’empresa no s’assegui a negociar les demandes de la plantilla.