Els pròxims dies 15 i 18 de desembre els dirigents de CCOO i UGT han convocat concentracions i una mobilització estatal “per exigir el diàleg social”.

Per Bloque Combativo de Clase

El Govern, de nou amb el suport del PSOE, ha començat a aplicar mesures. Rajoy continua “prometent diàleg” mentre reitera, una vegada i una altra, que les línies que marca la Unió Europea i la Troika són infranquejables: s’ha de reduir el dèficit públic i retallar 16.000 milions d’euros. Les reformes laborals no es toquen i la guardiola de les pensions ha sofert un nou saqueig que acabarà per buidar-la aquest any entrant, amenaçant així no només el futur immediat de 9 milions de pensionistes sinó els ingressos del 34,3% de les famílies del país.

Amb tals criteris la pregunta és inevitable: sobre què volen dialogar CCOO i UGT amb el Govern?
No hi ha altre camí que la lluita, que les vagues, que sortir al carrer. Perquè només amb la mobilització aconseguirem dues coses: la primera, derrotar els plans del govern. I la segona, establir les bases perquè, al caliu de la lluita de la classe treballadora, puguem anar construint les nostres pròpies institucions, els nostres propis organismes de lluita i de participació democràtica que contraposar a les institucions de la patronal i la burgesia. Marcar així les nostres regles del joc enfront de les seves.

És per això que el passat dia 3, amb “Las Marchas de la Dignidad”, vàrem sortir al carrer a exigir la derogació de les reformes laborals, la defensa dels serveis públics (les pensions, la sanitat i l’educació) i la suspensió del pagament del deute contret pels banquers i els seus governs que s’està pagant amb la misèria i la fam de la classe treballadora. De la mateixa manera, també vam sortir per exigir la llibertat d’Alfon, d’Andrés Bódalo i de tots els companys i companyes presos per lluitar.
Per aquests objectius, per aquesta lluita, hem estat i estarem sempre disposats a la UNITAT. Però demanar-nos, després d’un llarg historial de pactes socials, de reformes i atacs a les pensions…, etc., que sortim al carrer el 15 i el 18 de desembre per reclamar pactes socials, per seguir defensant els infames Pactes de Toledo i “més finançament per als sindicats”, que no comptin amb nosaltres.

És per això que des del Bloque Combativo de Classe cridem als treballadors i les treballadores a NO SECUNDAR les falses “mobilitzacions”. Hem sortit, sortim i continuarem sortint als carrers a defensar les propostes que mai hem abandonat i a donar suport a les lluites obreres i populars i el 20 de desembre estarem de nou al carrer lluitant per les pensions públiques.

Com cridem a les manifestacions: NO HI HA UNA ALTRA MANERA, O AMB LA PATRONAL O AMB LA CLASSE OBRERA.