Escrit per Co.Bas MadridUna nova Manifestació torna a exigir la dimissió de l’alcalde d’Alcorcón

Una nova manifestació sota el lema “Contra el Masclisme en les Institucions, David Pérez dimissió”, tornava a reclamar la dimissió de l’alcalde d’Alcorcón. La manifestació va ser convocada i recolzada per diverses organitzacions polítiques i sindicals entre les quals es trobaven PSOE, IU, PCE, EQUO, Podemos, Ganar Alcorcón, Corriente Roja, UGT, CC.OO, CGT, Co.Bas i alguns col·lectius feministes com el Fórum Feminista de Madrid i Feministas combativas de Alcorcón.

A les 18.00 hores i sota un fred intens, la Manifestació va començar en el Poliesportiu de los Cantos. Unes dues mil persones aproximadament van anar recorrent els carrers del poble d’Alcorcón fins a arribar a la plaça de la Hispanitat on estava programat el final de la marxa.

Moltes famílies, veïnes i veïns del poble, així com dones i joves, van ser de nou protagonistes d’aquesta nova mobilització en tan sols 15 dies, com a resposta a la negativa de l’alcalde d’Alcorcón d’acatar la voluntat d’un poble que s’ha expressat de manera contundent al carrer i a través dels últims Plens a l’Ajuntament.

Els lemes més corejats i repetits des del camió de la capçalera van ser “Alcalde machista, fuera de mi vista”, “David Pérez dimisión”, “Alcalde dimite, el pueblo no te admite”.

Així mateix, cal assenyalar la participació de sindicat Comissionis de Base (Co.bas), que mostrava una pancarta en què es podia llegir “Por machista y explotador, Dávid Pérez dimisión”, i on el protagonisme se l’emportava un animat i combatiu seguici que no va parar a cap moment de corejar consignes contra l’alcalde masclista: “Que no, que no, que no, que no, Que no queremos a este alcalde, machista y explotador”, “Que lo vengan a ver, que lo vengan a ver, esto no es un alcalde, es un machista como el PP”, “Al PP, al PP, el machismo se le ve” ,“Mujer si no luchas nadie te escucha”.

Corriente Roja, com a signant de la convocatòria també va participar en aquesta manifestació amb les seves banderes i consignes i no va voler deixar passar aquesta nova oportunitat per mostrar el seu total rebuig a les declaracions masclistes i misògines proclamades pel primer edil d’Alcorcón. Unes declaracions que han causat una enorme indignació en amplis sectors, excepte en el seu partit, el PP, que no ha considerat que aquestes declaracions tinguessin tal gravetat i únicament s’ha limitat a demanar “disculpes”.

La plaça de la Hispanitat va ser testimoni del final de la Manifestació i és en aquest lloc on es va llegir el Manifest Unitari que les organitzacions convocants havien acordat. Concloent així una jornada de lluita que no ha de ser l’última fins a aconseguir entre totes i tots desterrar el masclisme i acabar amb aquells que l’emparen i el justifiquen.