Secretariat Internacional de la LIT-QI

Aquest 8 de març amb enorme emoció i orgull, hem de dir que les dones en el món hem complert la nostra tasca. Hem reprès -i de quina manera!- la tradició de lluita del dia internacional de la dona treballadora.

Milers de dones i homes, d’orient a occident i de nord a sud del planeta, vam prendre els carrers. Al crit de «no més feminicidis», «no més violència contra la dona», «abaix el masclisme i l’explotació», es van sumar tots els altres reclams: «ple dret i gratuïtat per avortar», «a igual treball, igual salari», contra els plans d’austeritat i les retallades als drets de les i els treballadors, que en tots els països s’estan aplicant com a part de la guerra social impulsada per l’imperialisme i els seus governs lacais.

«Vaga general ja!» cridaven a Argentina en una plaça de Maig plena a vessar. «A baix la reforma a les pensions, Fora Témer!», replicaven al Brasil. «Fora Trump, fora les bases imperialistes!», ressonava a Manila, Filipines.

Mobilitzacions gegantines, a Madrid, Barcelona, ​​Montevideo, São Paulo, Mèxic, Polònia i, per descomptat, a Buenos Aires. Des de concentracions importants a Portugal, Bèlgica, Ucraïna, Asunción, Santiago de Xile i a molts altres països, fins a petits mítings. Talls de carrers des de primera hora del matí, com a Barcelona; ​​paralització d’algunes hores de netejadores i jardineres a Rivas-Vaciamadrid, paralització de torns, assemblees i paralitzacions obreres a la zona fabril de São José dos Campos, aturada de docent estatal i municipal de Són Paulo, aturada de les mares comunitàries a Colòmbia, aturada de professores a New York, parada d’Alitalia des de les primeres hores del matí fins a les 21.00, aturada de 24 hores del transport públic a Roma i la Toscana, aturada ferroviari, a Itàlia. A Argentina la lluita va començar el 6 amb aturades docents, va seguir el 7 amb mobilitzacions convocades per les tres centrals obreres, i va culminar el 8 amb les mobilitzacions i paralitzacions Amb i Per la dona, totes multitudinàries.

No pretenem aquí fer un balanç profund de la jornada. Però sí expressar el sentimentd’alegria per la lluita, alegria per recuperar de nou aquesta data que va néixer lligada a la lluita de les obreres, de les treballadores explotades i oprimides pel capitalisme des de finals del segle XIX i començaments del XX. Aquesta lluita històrica de la classe obrera que va donar origen al 8 de març i l’1 de maig, aquesta data que el 1917 va donar inici amb una vaga de dones obreres a Petrograd, en la Rússia tsarista, a la revolució obrera més gran de la història. Aquesta data que la burgesia mundial ha volgut convertir en un dia per regalar roses i bombons, eliminant el seu caràcter combatiu i anticapitalista, el seu caràcter de classe. És motiu d’enorme satisfacció que en països com els EUA que va perdre la tradició d’aquestes dues dates, aquest 8 de març es va expressar amb mobilitzacions, assemblees i activitats en diferents punts del país, la força de les treballadores per recuperar la seva història; no van ser tan espectaculars com les del 21 de gener, però formen part del procés, del renéixer d’aquestes temudes paraules que fan tremolar de por a la burgesia imperialista: lluita de classes.

Aquest 8 de març va ser diferent i volem que ho segueixi sent, que la lluita de les dones contra l’enorme desigualtat social, perquè són les primeres que la senten, se segueixi desenvolupant. Aquesta lluita que ve creixent a tot el món juntament amb la lluita dels explotats, dels més oprimits: les dones treballadores i camperoles pobres, les poblacions marginals de les grans ciutats, els treballadors immigrants, els negres, s’uneixin en un sol feix. Perquè tenim un enemic comú, l’imperialisme i els governs burgesos que en tot el món ens volen portar a la barbàrie. Aquest dia, mentre el món s’aixecava contra la violència cap a les dones, van morir a Guatemala víctimes d’un incendi, 38 joves i adolescents d’un centre de menors, mentre protestaven contra els abusos sexuals i físics que patien. Fets com aquest alimenten el nostre coratge perquè aquesta és la situació que viuen diàriament milions al món i que aquest sistema capitalista reprodueix sense parar.

Des de la LIT-QI, volem dir a totes les dones i homes treballadors que es van mobilitzar, que tenim gran orgull, perquè sense vacil·lar vam donar suport a l’anomenat a l’aturada internacional i totes les nostres seccions en el món de manera unificada vam treballar incansablement per fer d’aquest 8 de març un dia memorable. Tenim orgull d’haver contribuït perquè l’aturada de la producció, total o parcial en algunes empreses fos un fet. Ho vam fer des dels sindicats, exigint a les centrals sindicals que paressin, proposant que els sindicats de majoria femenina ho fessin per marcar el camí. Ho vam fer des de la matinada a porta de fàbrica amb mítings i assemblees i ho vam fer amb la nostra crida unitària i la nostra participació en les marxes. Tenim orgull de ser una Internacional que està al costat de la dona treballadora, que fa part de les seves lluites i de les de la classe obrera i tenim orgull d’anomenar-nos revolucionaris SOCIALISTES, perquè sabem que aquest dia no acaba aquí, que tenim una tasca enorme a davant, la tasca de cada dia de construir a cada lluita, en cada batalla, aquests partits obrers i la Internacional capaç de repetir una història: la història de la revolució obrera russa de 1917 que va alliberar a la classe obrera de l’explotació ja la dona de l’opressió.

Visca la lluita de la dona treballadora!

Visca la lluita de la classe obrera!