Per Corrent Roig

Solidaritat en defensa del dret de vaga i de la negociació col.lectiva, contra la imposició del Govern y l’esquirolatge de la guardia civil i els Mossos d’Esquadra

Els treballadors i treballadores d’Eulen de l’aeroport del Prat, resistint totes les pressions i coaccions, han rebutjat la proposta  de la Generalitat i mantenen la vaga. Una vaga justa, legítima davant les condicions d’extrema precarietat salarial i laboral a què estan sotmesos.

La reacció del ministre  De la Serna i el Govern español és intolerable. Vulnerar el dret de vaga i a la negociació co.lectiva  criminalitzant els treballadors, fent servir el xantatge, anunciant un laude obligatori i utilitzant la guàrdia civil d’esquirol, és una vergonya. Són el govern dels patrons, el que va privatitzar els serveis de seguretat dels aeroports i, juntament amb AENA,   permeten condicions salarials i de treball que són una indignitat.

Però De la Serna no  està sol: el Govern de Puigdemont i Junqueras  no ha dubtat a unir-s’hi i a oferir la col.laboració dels Mossos,  tancant files amb el govern espanyol contra els treballadors en nom d’uns suposats “interessos generals” que no són els del poble treballador de Catalunya sinó els de les patronals. 

Però el més lamentable és la postura d’Ada Colau, la principal dirigent de “Catalunya en Comú”, que, en nom de l’Ajuntament, ha fet  front comú amb el govern espanyol i el de la Generalitat sumant-se al xantatge als treballadors, cridant-los a la “responsabilitat” i  justificant de manera vergonyosa el laude obligatori l’esquirolatge de la guàrdia civil. 

En comptes d’això, no s’hauria d’haver solidaritzat amb els treballadors, cridar a la “responsabilitat” als veritables causants del conflicte (el govern, AENA i Eulen)  i exigir el retorn del servei de seguretat de l’aeroport a mans públiques? No hauria d’haver denunciat l’atemptat contra el dret de vaga i la nociació col.lectiva que estan patint  els treballadors?

Des del 4 d’agost els treballadors de l’empresa privada Eulen, que gestiona la seguretat de l’aeroport del Prat, han fet aturades parcials (amb serveis mínims del 90% !) per a denunciar la seva precarietat salarial i laboral i uns ritmes de treball insoportables i  exigir, entre d’altres , un augment salarial digne i un augment de personal.

Aquest mateix diumenge 13 d’agost la plantilla ha decidit en assemblea, contra tota mena de pressions, rebutjar la proposta de la Generalitat d’un augment salarial de 200€ en 12 pagues i mantenir la convocatòria de  vaga indefinida a partir del dilluns 14 d’agost reivindicant 250 € mensuals en 15 pagues . El No s’ha imposat de forma massiva amb 150 vots a favor enfront de 36 pel Sí.

 

Ara toca organitzar la màxima solidaritat amb els companys i companyes d’Eulen. Aquesta és la gran responsabilitat en primer lloc dels sindicats. És també l’obligació  de les  organitzacions d’esquerra i dels moviments socials. CCOO i UGT han declarat la seva oposició al laude i a la utilització de la guàrdia civil. Però aquestes paraules només  valen  si es converteixen en  fets,  a la solidaritat activa.

Des de Corrent Roig donem tot el suport a la vaga indefinida i cridem a estendre la solidaritat obrera, perquè la lluita dels treballadors d’Eulen és la lluita de tots. 

Si hi ha recuperació econòmica per als rics i les empreses, que  n’hi hagi també per als treballadors i el poble.

Cal  impedir la vulneració del dret de vaga i de la negociació col.lectiva i  derogar de manera immediata  les  reformes laborals del PP i del PSOE.