Dissabte 3 de març Co.bas Vallés vam celebrar la primera assemblea d’afiliats/des i simpatitzants al CSO l’Obrera de Sabadell.

Al voltant d’uns 40 companys i companys, joves precaris i treballadors/res, van participar en l’assemblea que va donar tret de sortida a la preparació del 8 de març des del sindicat al Vallès i a la construcció d’un sindicalisme de classe i alternatiu.

El centre de l’assemblea va ser com preparar la vaga general del 8-M amb una perspectiva de lluita unitària de tota la classe treballadora. Des de Co.Bas intentarem construir un bloc de classe per la manifestació del 8-M amb l’esquerra sindical, els moviments socials, els treballadors/res en lluita i amb les lluites en curs. Sabem que la lluita pels drets de les dones és una lluita del conjunt dels treballadors/res i estudiants, per això que volem posar al centre les reivindicacions del conjunt de la classe treballadora que també són les de les dones treballadores: 

 –  NI ESCLETXA SALARIAL NI DOBLE ESCALA SALARIAL: Exigència al Govern d’una llei d’emergència d’obligatorietat salarial.

 – Derogació inmediata de les dues últimes reformes laborals.

 – Defensa del sistema públic de pensions i igualtat de pensions entre homes i dones.

 –  NI UNA MENYS, PROU RETALLADES EN MATÈRIA DE DESPESA SOCIAL: Augment de les partides pressupostàries en despesa social.

Aprofitant la construcció de la vaga general vam aprovar enfortir l’estructura assembleària de Co.bas Vallès per poder fer créixer un sindicalisme de lluita i autofinançat.

Cal destacar la participació de dues delegades sindicals del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que actualment estan en lluita. Una feina precària, feminitzada i amb jornades tan curtes i salaris tan baixos que no permeten viure. Durant el debat es va remarcar la importància de lluitar per la remunicipalització d’aquest servei i contra la precarietat dels treballs més feminitzats.

Finalment vam acordar anar tots junts a la manifestació del dijous 8M de la tarda, juntament amb totes les companyes de Co.bas Catalunya, amb les que sortirem des del local (C/Pau Claris a BCN).

Fem una crida a treballadors/res, joves precaris i precàries, activistes i sindicalistes a sumar-se al projecte de Co.bas i construir-lo amb nosaltres. A agafar la paella pel mànec i organitzar la lluita pels drets laborals dels treballadors i treballadores. Només així conquerirem els nostres drets!