Un nou acte de barbàrie perpetrat per l’Estat d’Israel commociona el món. L’exèrcit sionista va obrir foc contra una manifestació de milers de palestins el passat divendres, assassinant a 17 joves i ferint-ne 1.400 més.

Per Daniel Sugasti

La indignació augmenta segons van sortint a la llum més imatges d’aquesta massacre horrible, com el vídeo que capta el moment en què Abdelfatá Abd al Nabi, un jove de 18 anys que corria en la direcció oposada a les tanques frontereres, és abatut per l’esquena per un franctirador israelià.

Això és Israel: un Estat racista i genocida. Un enclavament militar de l’imperialisme en mig d’una regió que vol continuar saquejant.

Condemnem aquesta massacre atroç. Estem al costat dels palestins en la seva lluita contra l’invasor sionista. La seva lluita és la nostra lluita.

El poble palestí, principalment el de la Franja de Gaza, va sortir als carrers per reivindicar el dret al retorn de milions de refugiats que va deixar la sagnant ocupació del seu territori per part de l’Estat d’Israel.

Milers es van aproximar a la frontera i van ser rebuts per les bales sionistes. La “Marxa del Retorn”, al mateix temps, va ser l’inici d’un procés de lluita que durarà almenys fins a la data del Nakba [catàstrofe], el 14 de maig, que el 2018 marcarà els 70 anys d’usurpació per part de l’Estat d’Israel.

El Primer Ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va respondre a les crítiques provinents de tot el món aprovant l’actuació del seu exèrcit a Gaza: «Israel actua amb fermesa per protegir la seva sobirania i seguretat». És la resposta clàssica d’aquest carnisser. Per a Israel no hi va haver víctimes civils, i encara menys nens i adolescents. Hi va haver “terroristes de 18 i 30 anys”.

L’ONU, com sempre al servei de l’imperialisme i del seu enclavament sionista, tot i els seus laments «humanitaris» protocol·laris, se’n va rentar les mans. António Guterres, el seu secretari general, va demanar «contenció» per ambdues parts, a més d’evitar mesures que «puguin posar en perill a civils». Inclús existint imatges que mostren que els civils només estaven en el costat palestí, i que van ser massacrats per un exèrcit professional, que va utilitzar franctiradors, artilleria, drons, gasos… L’ONU demana contenció a «ambdues parts»! La hipocresia imperialista no té límits.

Però la indignació creix. A ciutats palestines de Cisjordània com Ramala, Betlem, Hebron, Nablus o Jericó, se succeeixen manifestacions i protestes. És imprevisible el que pot passar fins al Nakba, però sembla que la dinàmica de mobilització està en marxa. Existeix una nova avantguarda palestina, decidida, valent, sense res a perdre. Una joventut pobra que ja va demostrar estar disposada a seguir la lluita contra la usurpació sionista.

Des de la LIT-QI donem suport incondicional a la lluita històrica del poble palestí. És necessari venjar aquests nous màrtirs. És urgent organitzar manifestacions en contra d’aquesta nova massacre, expressant solidaritat amb el poble palestí en tots els països.

Estem per la destrucció de l’Estat sionista d’Israel i lluitem per una Palestina unida, laica, democràtica i no racista en tot el seu territori històric. Aquesta causa ha de ser abraçada per tota la classe obrera i per tots els pobles del món. Tota victòria dels palestins és una victòria dels explotats i oprimits de tots els països. En especial, aquesta és la causa dels pobles de l’Orient Mitjà, que han de superar les seves direccions i alçar-se contra Israel, una fortalesa de l’imperialisme al servei de la contrarevolució i el saqueig dels seus recursos. No hi ha sortida per aquesta regió sense derrotar a Israel! L’heroica lluita del poble palestí ens mostra el camí!