Davant de les denúncies efectuades per la fiscalia a nou docents de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca per un suposat delicte d’odi, Corrent Roig declarem:

  • La nostra solidaritat i suport als docents de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, injustament assenyalats per un suposat delicte d’odi, injustament acusats d’adoctrinament i greument repressaliats per un poder que no vol persones crítiques, actives i reivindicatives sinó persones dòcils, submisses i obedients.
  • La nostra més profunda indignació per la campanya mediàtica impulsada per pseudo – mitjans d’incomunicació com el diari El Mundo que posa els docents denunciats per la fiscalia a la diana publicant nom i cognoms dels professors així com les seves fotografies, saltant – se de manera flagrant el principi de la presumpció d’innocència.
  • La nostra indignació amb tots aquells qui, com Albert Rivera (Ciutadans), també es salten la presumpció d’innocència i col·loquen els docents al centre de la diana amb el seu dit inquisitorial. On es troba en aquest cas el suposat Estat de dret que diuen defensar?
  • El nostre rebuig frontal a les pintades amenaçants que van aparèixer el passat dilluns a les portes de l’Institut El Palau i de les quals són responsables aquells qui les han fet i aquells qui han posat a la diana els docents sense respectar la seva presumpció d’innocència.
  • Tota la nostra indignació cap a la reunió dels secretaris d’Estat en matèria de seguretat i educació amb representants dels Guàrdies Civils pares de l’institut, reflexa la cada cop més estreta relació entre el Gobierno i l’aparell repressiu estatal.
  • La ferma exigència al Departament d’Ensenyament perquè publiqui d’una vegada per totes l’informe del cas que demostra que els docents no van cometre cap irregularitat el dia 2 d’octubre i, molt menys, van cometre un delicte d’odi envers els seus alumnes. Veure l’article https://www.naciodigital.cat/noticia/153907/denuncien/govern/espanyol/oculta/informe/exculpa/nou/professors/acusats/odi on la CGT en parla d’aquest informe.
  • La base de tota societat democràtica es troba en el foment d’una educació crítica i activa, en el conreu d’un pensament crític que anul·li tot dogmatisme i control repressor. És per això que considerem del tot intolerable l’atac que està patint l’escola catalana en general i els docents de Sant Andreu de la Barca en particular. I més encara quan l’acord entre el Ministeri d’Educació i el de  Defensa per a reforçar els símbols nacionals al currículum educatiu (com el Rei, les Forces armades o l’Himne) es vol posar en marxa, la qual cosa suposarà més repressió per aquells qui qüestionem la Monarquia i la unitat forçada dels pobles de l’Estat Espanyol.
  • El nostre rebuig frontal a l’article 155 de l’antidemocràtica Constitució de 1978 el desenvolupament del qual està portant una repressió ferotge i intolerable contra càrrecs polítics, docents i tota aquella persona que alça la seva veu contra la injusta situació que viu avui Catalunya, sotmesa a l’arbitrarietat d’un poder polític que impedeix la seva justa autodeterminació.
  • No tenim cap dubte que aquesta campanya, que entra dins la retallada de drets i llibertats generalitzada a Catalunya, és un glòbus sonda per veure fins on poden tocar-nos al professorat i a l’Escola Catalana. El grau de mobilització marcarà com de fàcil els ho posem.
  • Finalment, fem una crida a tota la classe treballadora i el poble de Catalunya a resistir aquesta injusta situació i a oposar – se a totes aquestes mesures així com a seguir lluitant per l’autodeterminació. És per això que cridem a donar suport a totes les iniciatives (concentracions, manifestacions, recollida de signatures…) que es convoquin per recolzar a les persones injustament repressaliades pels fets esmentats més amunt. Tanmateix, la solidaritat i la unitat amb la resta de treballadors/res de l’Estat és imprescindible per sumar forces en aquesta croada contra el règim monàrquic i el Govern de Rajoy, que no pararan fins escarmentar tot un poble que l’1 d’octubre va enfrontar-se davant la negativa d’exercir un dels drets fonamentals més bàsics: el dret a decidir.

PROU REPRESSIÓ A L@S QUE LLUITEN!FORA L’ARTICLE 155 DE L’ANTIDEMOCRÀTICA CONSTITUCIÓ DEL 78!CONTINUEM LLUITANT PER L’AUTODETERMINACIÓVISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA I EL POBLE DE CATALUNYA!

Corrent Roig, 2 de maig de 2018