L’Acord “per la millora de l’ocupació pública” signat el 2017 entre govern, CCOO, UGT i CSIF, obliga a treure a oposició totes les places ocupades en els últims tres anys pel personal temporal de les Administracions Públiques. Amb això pretenen reduir l’alta temporalitat com la Unió Europea li exigeix des de fa 17 anys, en compliment de la Directiva Europea 1999/79/CE, sota pena de pagar una multa de 100 milions d’euros.Per Laura Requena

Aquesta convocatòria d’oposicions “massives”, sense posar sobre la taula com a condició prèvia, l’exigència de garantir els drets laborals dels qui ja estem dins de l’administració, és una nova traïció per part dels sindicats signataris que ens utilitzen com a moneda de canvi davant el Govern per mantenir la seva pròpia estructura sindical mitjançant subvencions, alliberats i cursos de formació.

L’acord  és un rentat de cara per ocultar el fet que si hi ha milers d’empleats públics en frau de llei, és perquè els diferents governs van incomplir durant anys les seves pròpies lleis i normes i no van treure les ofertes públiques d’ocupació (OPE) necessàries ni suficients places.

És un “ERO encobert” destinat a substituir a uns treballadors per uns altres “més barats”. Parlen d’“estabilitzar” 250.000 places, quan els mateixos sindicats reconeixen que actualment existeixen uns 700.000 temporals a l’Administració. Aquells que no puguem presentar-nos o no aprovem, anirem al carrer per molts anys que portem treballant.
Pel nostre dret a l’estabilitat

Per aquest motiu, som cada vegada més els que ens organitzem per exigir la  consolidació de la nostra situació laboral sobre la base d’un concurs de mèrits basat en el còmput de l’antiguitat. Quelcom possible i legal sobre la base de l’article 61. 6 de l’EBEP en situacions excepcionals com aquesta, on  necessiten baixar la temporalitat al 8% en tres anys, per eludir la multa d’Europa.

Un dels col·lectius més actius en aquesta lluita són els docents interins. A Andalusia reclamen a la Junta un pla d’estabilitat i estan convocats a una vaga indefinida a partir del 14 de Maig i a una manifestació a Sevilla que amb bastanta probabilitat canviaran del 18 al 17 de Maig, per fer-la coincidir amb les que està convocant la Plataforma d’Interins a nivell estatal.

Els funcionaris interins de Dependència d’Andalusia, ens sumarem a aquesta convocatòria per reclamar igualment el nostre dret a l’estabilitat sense haver de jugar-nos-la en un examen loteria. També pel bloqueig urgent de les nostres places que des de  2016  estan traient a promocions internes o concursos de mèrits als quals per ser personal temporal no podem optar, malgrat que hi ha més de 60  vacants dotades pressupostàriament. Aquesta injustícia de cessar-nos, sense haver-nos donat l’oportunitat de consolidar-nos en el nostre lloc de treball, està contribuint a augmentar el caos existent en un sistema ja de per sí, gairebé col·lapsat per les retallades.
És necessari organitzar la resistència  mitjançant la mobilització unitària

Des del sindicat Cobas vam denunciar en el seu moment l’ “Acuerdazo”,  com una burla i una estafa i vam cridar a organitzar – nos i a convocar assemblees  per rebutjar-lo i mobilitzar- nos en contra d’ell.

Els  treballadors públics temporals no som uns dropos ni uns endollats; hem aprovat un o diversos processos d’oposició i demostrat la nostra vàlua i experiència.

És necessari vincular la lluita pels nostres drets a la defensa d’uns serveis públics de qualitat que hem intentat mantenir, malgrat les retallades i ànsies privatizadores dels qui ens governen. Cal exigir la convocatòria de noves OPES per reposar l’ocupació perduda amb la crisi. Però no expulsant als qui ja estem dins.