Des del Sindicat de Comissions de Base (CO.BAS), volem reiterar una vegada més el nostre suport a la justa lluita dels/as taxistes.

Vivim en un món on l’opinió pública, els “mitjans”, els tertulians i el discurs dels dirigents empresarials i polítics és una i, en canvi, la realitat de la vida quotidiana, una altra. Per això ningú que hagi escoltat, des de fa anys als/as taxistes, que s’hagi molestat mínimament a saber què és això de Uber, Cabify… pot ara veure’s “sorprès” per la massivitat i la contundència d’aquesta lluita.

És la indignació, la ràbia acumulada, per l’estafa de la “lliure competència”, de les promeses buides, per acabar en jornades interminables i convertir en una autèntica burla paraules com  “drets”, “Estat de benestar” o “conciliació de la vida laboral i familiar”. Els/as taxistes es van dir prou. Tenen tot el dret a estar així, a fer-se sentir, a bloquejar els carrers, perquè tenen les seves demandes són completament lícites i fa molt que les criden.

Als qui vénen a donar lliçons de civisme i a “condemnar la violència”, exigint als i les taxistes “empatia amb la ciutadania” cal dir-los que la violència és no arribar a final de mes, que la violència és robar drets i condemnar a la misèria als i les  treballadores. Els taxistes i les seves famílies, tenen dret a viure dígnament, així que posats a empatitzar que ho facin amb les seves justes demandes i es deixi de condemnar la vaga. On estaven els que condemnen la “violència” quan al novembre passat la policia reprimia a cops de porra els i les taxistes? O on estaven cada vegada que els treballadors/es són apallissats com fa uns dies van patir-ho els companys d’Amazon?

A arguments com “M’estan fotent les vacances”, cal respondre’ls: Vostè disculpi, però als i les taxistes els estan fotent la vida!

Pels qui han fet un pas així en la lluita, l’única cosa moralment “exigible” és que la lluita es faci per guanyar i no es respecti cap més regla que la vaga, els talls de carrer… es facin precisament per cridar l’atenció, per trencar la normalitat enganyosa. La resta són cants de sirena per sumar-se a la cridòria contra el dret a la vaga i a la protesta al carrer.

El nostre desig, i volem que sigui el de tota la classe obrera, és que els/as taxistes guanyin aquesta lluita.

Que guanyin perquè aquí està en joc la batalla contra la intromissió de les grans corporacions multinacionals, sostingudes pels fons voltors, les grans empreses del transport i la Banca, que volen la desregularització i campar a plaer enviant els taxistes a l’atur i més tard a treballar per a ells per salaris de misèria i condicions inadmisibles.

Uber o Cabify són part de l’espoli del transport públic i han vingut amb l’aval dels diferents governs a monopolitzar el sector. La seva estructura legal i fiscal és la de les multinacionals que eludeixen el pagament d’impostos amb entramats dirigits des de paradisos fiscals.

La lluita avui dels i les taxistes és la mateixa lluita que de tots els treballadors/es contra els processos de desregularització de drets, precarització de les condicions de treball i salaris de misèria.

Des del suport a la lluita dels i les taxistes els cridem a no cedir davant promeses buides de “diàleg” que es fan des de Foment. Unes promeses que es fan avui a la patronal de Unauto i ahir als representants dels taxistes.

Cridem així mateix als i les treballadores de Uber i Cabify a no col·laborar amb la patronal en esquirolejar la vaga, perquè el seu enemic és la patronal de Unauto i no els taxistes, perquè si aquesta lluita es guanya la patronal tindrà més difícil seguir desmuntant drets, pagant salaris de misèria i utilitzant falsos autònoms.

Als i les treballadores assalariades del Taxi, que avui són en molts llocs avantguarda d’aquesta lluita, els animem a seguir amb aquesta i al fet que recordin als aliats d’avui, que enfrontar-se a aquestes patronals depredadores i defensar el Taxi com a servei de transport públic ha d’incloure el respecte als drets dels i les assalariades del Taxi posant fi als “falsos assalariats” que treballen per percentatges de misèria jornades inacabables sense cap dret real com a treballador/a.

Tot el suport a la lluita dels/as taxistes!

Coordinadora Estatal de Cobas 31/07/2018