1/ La brutal petició de penes de la fiscalia contra els dirigents independentistes catalans és una mesura de pura venjança del règim monàrquic, que no respecta ni les seves pròpies lleis. Ofereix, d’altra banda, un contrast escandalós amb el tracte que els mateixos tribunals van donar als implicats en el 23F.

2/ La petició de la Fiscalia i l’actuació del jutge Llarena deixen en evidència que ens trobem davant un règim monàrquic hereu del franquisme, que descansa sobre la unió forçada i és incompatible amb el dret democràtic dels pobles a la seva autodeterminació,

3/ La petició de penes mostra la covardia d’un govern, que ni tan sols s’ha atrevit a qüestionar a la Fiscalia quan tenia potestat per a això. És mostra d’aquesta mateixa covardia l’escrit de l’Advocacia de l’Estat (en nom del Govern) assumint les acusacions de sedició i malversació i limitant-se a “suavitzar” les penes de la Fiscalia. El govern Sánchez és un govern servil a l’aparell judicial i lacai de la Monarquia. La histèria de Casado i Ribera contra Sánchez no canvia un àpex la seva naturalesa.

3/ Les acusacions de la Fiscalia són un muntatge judicial, perquè no va haver-hi tal rebel·lió per part dels acusats i sí, en canvi una enorme capitulació, perquè el que van fer va ser: donar l’esquena al moviment independentista, cridar a la desmobilització, lliurar les institucions sense lluita i acceptar les eleccions del 155.

4/ Corrent Roig exigim la llibertat immediata de tots els presos polítics catalans i la retirada de tots els càrrecs contra ells. Recolzem totes les mobilitzacions pel seu alliberament.

5/ Catalunya té tot el dret a decidir lliurement la seva destinació com a poble. Conquistar aquest dret és part d’una lluita comuna dels treballadors i pobles de l’Estat per acabar amb el règim monàrquic i és també condició per a una unió lliure de repúbliques. Fer dependre un referèndum d’autodeterminació del vistiplau de l’Estat és un engany, perquè tothom sap que la monarquia mai acceptarà el dret a l’autodeterminació.

 

LLIBERTAT PER A TOTS ELS PRESOS POLÍTICS

LI DIUEN DEMOCRÀCIA I NO HO ÉS!