Per Armilles Grogues

Nosaltres, Armilles Grogues de les rotondes, estacionaments, places, assemblees i manifestacions, ens hem reunit aquest 26 i 27 de gener de 2019 a l’“Assemblea d’Assemblees”, agrupant un centenar delegacions que van respondre a la crida de les Armilles Grogues de Commercy.

Des del 17 de novembre, des del poble més petit, des del món rural fins a la ciutat més gran, ens hem alçat contra aquesta societat profundament violenta, injusta i insuportable. Ja no ens deixarem trepitjar! Ens rebel·lem contra la vida cara, la precarietat i la misèria. Volem que els nostres éssers estimats, les nostres famílies i els nostres fills visquin amb dignitat. 26 multimilionaris posseeixen tant com la meitat de la humanitat. És inacceptable. Compartim la riquesa i no la misèria! Acabem amb les desigualtats socials! Exigim l’augment immediat de salaris, ajudes socials, subsidis i pensions, el dret incondicional a l’habitatge i la salut, a l’educació, serveis públics gratuïts i per a tots!

És per tots aquests drets que ocupem les rotondes cada dia, que organitzem accions, demostracions i discutim a tot arreu. Amb les nostres armilles grogues, els que mai l’hem tingut, reprenem la paraula.

I quina és la resposta del govern? La repressió, el menyspreu, la humiliació. Morts i milers de ferits, l’ús massiu d’armes de foc que mutilen, rebenten els ulls, fereixen i traumatitzen. Més de 1.000 persones han estat condemnades i empresonades arbitràriament. I ara la nova llei anomenada “anti-casseur” [“anti-vàndals“] és simplement per a impedir que ens manifestem. Condemnem tota la violència contra els manifestants que prové de les forces de l’ordre o dels grupuscles violents. Res d’això ens detindrà! Manifestar-se és un dret fonamental. Fi de la impunitat de la policia! Amnistia per a totes les víctimes de la repressió!

Quin frau de “gran debat nacional”, que és en realitat una campanya de comunicació del govern, que instrumentalitza les nostres voluntats de debatre i decidir! La veritable democràcia la practiquem a les nostres assemblees, a les nostres rotondes, no està ni als platós de televisió ni a les falses taules rodones organitzades per Macron.

Després d’haver-nos insultat i menyspreat, ara ens presenten com una multitud plena d’odi feixistitzant i xenòfob. Però som tot el contrari: ni racistes, ni sexistes, ni homòfobs, estem orgullosos d’estar junts amb les nostres diferències per a construir una societat solidària.

Som forts en la diversitat de les nostres discussions, en aquest mateix moment centenars d’assemblees estan elaborant i proposant les seves pròpies demandes. Afecten a la democràcia real, a la justícia social i fiscal, a les condicions de treball, a la justícia ecològica i climàtica i a la fi de les discriminacions. Entre les reivindicacions i propostes estratègiques més debatudes, trobem: l’erradicació de la misèria en totes les seves formes, la transformació de les institucions (RIC, constituent, fi dels privilegis dels electes …), la transició ecològica (precarietat energètica, contaminació industrial) …), la igualtat i la presa en consideració de tots i totes, independentment de la nacionalitat (persones amb discapacitat, igualtat entre homes i dones, la fi de l’abandonament dels barris populars, del món rural i d’ultramar… ).

Nosaltres, Armilles Grogues, convidem a cadascú amb els seus mitjans, en la mesura que pugui, a unir-se a nosaltres. Cridem a continuar els actes (acte 12 contra la violència policial abans de les comissaries de policia, actes 13, 14 …), a continuar les ocupacions de les rotondes i el bloqueig de l’economia, a construir una vaga massiva i reconduible a partir del 5 de febrer. Demanem que es formin comitès en els llocs de treball, d’estudi i en tots els llocs perquè aquesta vaga pugui ser construïda sobre la base dels propis vaguistes. Prenguem els nostres assumptes a les nostres mans! No us quedeu sols, uniu-vos a nosaltres!

Organitzem-nos de manera democràtica, autònoma i independent! Aquesta assemblea d’assemblees és una etapa important que ens permet discutir les nostres demandes i els nostres mitjans d’acció. Federem-nos per a transformar la societat!

Proposem al conjunt de les Armilles Grogues fer circular aquesta crida. Si, com a grup ho veieu convenient, envieu la vostra signatura a Commercy (assembledesassemblees@gmail.com). No dubteu a discutir i formular propostes per a les properes “Assemblees de les Assemblees” que preparem d’ara endavant.

Macron dimissió! Visca el poder al poble, per al poble i pel poble.

Crida proposada per l’Assemblea d’Assemblees de Commercy. Que després es presenta per a la seva adopció a cada assemblea local.