Els i les sotasignants som treballadores i treballadors de diferents sectors de l’Administració Pública.

Ens presentem a aquestes eleccions per continuar lluitant per les mateixes mesures d’urgència que estem defensant als carrers, per acabar amb la situació de frau i abús de temporalitat que venim patint més de 700.000 empleats i empleades públiques a tot l’Estat.

I ho fem des de la candidatura del Movimiento Corriente Roja perquè aquesta té com un dels seus eixos principals, donar veu a les i els treballadors en conflicte, a les seves demandes i reivindicacions.

En aquests mesos, els empleats i empleades públiques en frau de llei, vam aprendre que per donar la batalla contra els governs i els sindicats responsables de la signatura del mal anomenat “Acord per a la millora de l’ocupació pública”, pel qual han posat data de caducitat al nostre lloc de feina, era necessari trencar amb el corporativisme i superar les divisions existents, tant administratives com entre els diferents sectors públics.

Només així vam ser capaços de començar a visibilitzar el frau de l’Administració per no haver tret dintre del termini i en la forma escaient en aquests anys les places públiques necessàries i de denunciar l’acomiadament col·lectiu il·legal o ERO encobert que ens volen aplicar i que pretenen fer colar a la ciutadania com una macrooferta d’ocupació pública. És sobre la base de l’Acord anterior que els governs treuran a ofertes d’ocupació pública (OPEs), d’aquí al 2020, totes les places que porten anys ocupades per personal en situació irregular, sense reconèixer el frau comès amb ell.

Però per aconseguir la solidaritat que necessitem i que s’entengui que la discriminació i precarietat laboral que avui és norma en l’empresa privada, és també un càncer que podreix les diferents Administracions públiques, necessitem fer un pas més enllà i unir la nostra lluita a la de la resta de la classe treballadora, amenaçada avui a molts llocs per acomiadaments, Ertes, Ets, tancaments d’empreses o impagament de salaris.

Ens presentem en aquesta candidatura perquè posa en el centre del programa les necessitats de la majoria social. I com diem, la nostra no és només una lluita pel nostre lloc de treball i el pa de les nostres famílies, sinó també pel manteniment d’uns serveis 100% públics, gratuïts i de qualitat, amb els quals com a servidors del públic estem compromesos. El cessament dels qui portem anys aixecant l’Educació, la Sanitat, els Serveis Socials, la Dependència, la Protecció del Medi Ambient i l’Aigua, els Serveis públics d’Ocupació etc, etc, suposarà la pèrdua d’anys d’experiència i professionalitat, les conseqüències de la qual recauran sobre el poble i la classe treballadora de conjunt.

I ens presentem en aquesta candidatura perquè acordem, com assenyala el programa, que aquesta no és la nostra Europa. La UE és una maquinària de guerra social contra els treballadors i els pobles. La Unió Europea per la qual lluitem és la que ha de garantir pa, treball, sostre, igualtat i el dret a decidir per a totes i tots.

Moltes companyes i companys confien que si aconseguim exercir la pressió social necessària, la UE obligarà el proper govern espanyol a adaptar la seva legislació a la Directiva europea 1999/70, sobre durada determinada d’ocupació temporal, facilitant un lloc fixe per als qui portem anys cobrint llocs estructurals i atenent necessitats bàsiques.

Però, tant aquesta directiva com la resta de lleis i polítiques que emanen de la UE, són part del problema i no de la solució a la nostra demanda d’estabilitat laboral.

Encara que la Directiva europea obliga a l’Estat Espanyol a baixar la temporalitat a l’Administració pública espanyola, lluny de vetllar pels nostres drets laborals, la UE es rentarà les mans sobre la forma en què això es faci, donant el vist-i-plau a un aprimament de l’Administració pública que aplani el camí cap a una privatització encara major de tot el sector públic.

Una privatització que la UE promou i imposa des de fa anys en els seus acords amb països deutors, per convertir aquests en un negoci en el qual les empreses privades puguin campar a plaer. Una privatització que significa pitjors condicions laborals dels qui dia a dia treballem dins d’ells, a més d’un empitjorament i encariment generalitzat del mateix i que recauen sobre tota la classe treballadora, però que recauen especialment en les dones

La contractació fraudulenta i l’abús en la temporalitat que patim centenars de milers d’empleats públics en les diferents Administracions, o el fet que els diferents governs no hagin tret les places necessàries tal com exigia la llei en aquests anys, no és només un problema de corrupció o d’una mala gestió des de les institucions.

Igual que les retallades socials, és el resultat de posar el pagament del deute públic per sobre de les necessitats socials. Un deute contret per l’Estat després de salvar la banca i les multinacionals, que per imposició de la UE és no obstant això prioritat absoluta. És la conseqüència d’anys d’ajust al dèficit públic que ens marca igualment la UE per a assegurar el pagament d’aquest deute.

Avui dia, amb un deute que devora el pressupost públic de totes les Administracions i que arriba gairebé al 100% del PIB, no hi ha cap possibilitat de crear l’ocupació pública necessària per superar les actuals plantilles deficients, mantenint als qui ja estem dins, ni de fer la inversió social necessària per tornar a mans públiques els serveis privatitzats, sense rebel·lar-se contra aquest deute públic que és tan il·legítim com impagable i contra l’ajust al dèficit públic que des de la UE se’ns imposa.

Tampoc hi ha recursos sense expropiar la banca o sense nacionalitzar els sectors estratègics de l’economia, la qual cosa també suposa enfrontar a la UE el projecte estratègic de la qual, és continuar descarregant les conseqüències de la crisi capitalista sobre la classe treballadora, per a intentar mantenir costi el que costi la defensa dels privilegis i els beneficis de la banca i les multinacionals.

En aquests dies, ens continuarem veient perquè la nostra lluita segueix i aquest és l’únic camí que ens pot fer guanyar. I demanarem el teu suport perquè és als nostres companys/es i a la classe obrera de conjunt, a la qual volem dirigir-nos.

Defensem:

– Paralització immediata dels falsos processos d’estabilitat, sense perjudici de la continuïtat de l’oferta de places ordinàries per a cobrir baixes d’efectius.

– Suspensió i anul·lació de tot cessament i acomiadament il·legal.

– Estabilització mitjançant regularització administrativa, de tot el personal públic en frau i abús de temporalitat

– Igualtat de tracte i condicions de treball entre personal temporal i fix de l’Administració

– Reversió de les privatitzacions.

– Recuperació de vacants i places amortitzades traient a oferta d’ocupació pública totes les places necessàries per acabar amb les plantilles deficitàries

SIGNAT:

Laura Requena -( Andalusia)

Francisco Sanz – (Madrid)

Teresa Agredano -( Madrid)

Julia Mirón – (Galícia)

Juan Ramos- (Andalusia)

 

ALGUN ACLARIMENT NECESSARI

Tal com hem expressat ja públicament, les empleades i empleats públics en frau de llei i abús de temporalitat que vam resoldre presentar-nos com a candidats/es a les eleccions europees a la llista del Movimiento Corriente Roja, ho vam fer per a continuar defensant, també en aquest terreny, les mateixes reivindicacions que hem defensat en aquests mesos als carrers.

Aquesta decisió ha generat manifestacions de simpatia i suport a la decisió, però també reaccions obertament en contra, en alguns casos fregant l’insult.

No entrarem en debats irrespectuosos. El nostre objectiu és continuar difonent durant la campanya electoral, unes reivindicacions que des de la Coordinadora estatal d’empleats públics en frau de llei de la qual formem part, vam posar entre totes i tots en peus i a això és al que dedicarem tot el nostre esforç. No obstant això, i amb tot respecte, no podem deixar passar alguns comentaris irrespectuosos cap a la nostra candidatura, que estan corrent per les xarxes socials.

1r.- Un moviment de lluita com el nostre no exigeix ni pot exigir a cap treballadora/or que per a unir-se a ell, ens digui la seva ideologia o militància política, si la té. El que ens uneix és la lluita en defensa dels llocs de treball, no la ideologia. La Coordinadora estatal es va conformar sobre la base d’aquesta lluita i no sobre la base de cap ideologia.

2n.- Corriente Roja ha estat l’únic Partit, reiterem l’únic partit, que malgrat les seves modestes forces, ens ha ofert la candidatura al servei de continuar la lluita en aquest terreny també. En ella hi ha empleats públics o treballadors i treballadores del sector públic que no són membres de Corriente Roja i altres que si que ho som i amb molta honra.

3r.- Corriente Roja en cap moment ha interferit ni s’ha apropiat dels acords presos per la Coordinadora Estatal d’Empleats públics en frau de llei. Defensa l’estabilitat del lloc de treball (fixe) dels empleats públics en frau de llei com a la resta de treballadors i treballadores precaris de la resta de sectors productius. La nostra lluita és de la classe treballadora i no sectorial ni corporativa.

4t.- Hi ha companys/es d’aquesta Coordinadora estatal que van resoldre prendre una altra iniciativa i presentar-se com a agrupació d’electors a les eleccions europees (CLAU). Va ser la seva decisió a títol individual i no col·lectiva assumida per la Coordinadora Estatal d’Empleats públics en Frau de Llei, decisió que respectem. Si no van poder aconseguir els avals necessaris ho lamentem sincerament, però atorguin la culpa d’això a una llei electoral antidemocràtica i no a la candidatura de Corriente Roja que també va haver de superar moltes traves per a presentar-se.

5è.- Tal com expliquem en el nostre escrit, nosaltres no entenem la nostra lluita pel lloc de treball i per uns serveis públics de qualitat com una cosa aliena i molt menys enfrontada a la lluita dels altres treballadors/es. I és per això, que vam resoldre presentar-nos dins d’una candidatura unitària de lluites. Perquè ens sentim amb orgull, part d’una mateixa classe treballadora que avui pateix la precarietat, la temporalitat i els mateixos atacs als seus drets laborals que nosaltres estem patint.

5è.- Així doncs, tal com ja hem dit i reiterem de nou aquí, a les companyes i companys que coincideixin amb nosaltres i que vulguin col·laborar amb aquesta candidatura, els esperem agraïts. I els que no coincideixin, tenen tot el nostre respecte i votaran a qui vulguin o a ningú, com és el seu dret.

Com ja hem assenyalat també, en presentar-nos a aquestes eleccions no ho fem en qualitat de portaveus de res. Però tampoc tenim perquè negar la nostra pertinença a una Plataforma reivindicativa de la qual formem part i que construïm junts en la lluita. En aquesta lluita estem i continuarem estant voti el que cadascun voti i faci el que cadascú consideri que ha de fer, el proper dia 26 de Maig.