La Diada aquest any se celebra en un clima excepcional, poc abans que es faci pública la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes. Una sentència amb la qual el règim monàrquic, amb els seus partits,  vol castigar els més de dos milions de catalans que, exercint un dret legítim, vàrem desafiar les amenaces i la repressió i participar en el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre de 2017.

La classe treballadora i el jovent hem de ser els primers a respondre a la sentència i exigir la llibertat immediata dels presos polítics, l’anul·lació del judici i demanar responsabilitats per la brutalitat policial de l’1 d’Octubre!

No podem ser neutrals davant d’aquest atemptat antidemocràtic. Hem de prendre posició i mobilitzar-nos contra la sentència, malgrat les orientacions de les direcció dels principals sindicats, que accepten la legitimitat d’aquest judici antidemocràtic i no fan res per oposar-s’hi. Malgrat també la postura dels Comuns, que s’han posat de perfil i ni tan sols parlen ja de referèndum, per no perjudicar les negociacions d’Iglesias amb Sánchez.

Ens hem de mobilitzar igualment malgrat el comportament dels dirigents independentistes.  Esquerra Republicana vol jugar el paper de l’antiga Convergència pujolista i no dubta a capitular al règim, mentre JxCat i Torra fan discursos desmarcant-se d’ERC per després fer el mateix. Mentrestant tots dos, des del Govern, mantenen les retallades de Mas i encara volen privatitzar més serveis públics amb la “llei Aragonés”

Per a JxCat i ERC, l’exigència d’autodeterminació és només una carta a jugar en una negociació amb la Monarquia. Els veritables interessats en el dret a decidir de Catalunya som els treballadors/es i el jovent, que no tenim negocis a protegir i no podem acceptar una unió forçada amb la resta de l’Estat.  El que necessitem és una unió plenament voluntària i basada en la sobirania dels pobles. Una unió que només és possible respectant la voluntat democràtica dels catalans, expressada en un referèndum. Un referèndum que no serà possible si depèn del vist-i-plau del règim i que exigeix desfer-nos de la Monarquia.

La lliçó de l’1 i el 3 d’octubre de 2017 és clara: cal posar-se a treballar per a construir un Nou Octubre, lligat a la classe treballadora i a les reivindicacions populars; autoorganitzat i controlat per la base i vinculat a la lluita de la resta de l’Estat. Un Nou Octubre que no es deixi encadenar a les institucions i afirmi l’objectiu d’acabar amb aquest règim al que “li diuen democràcia i no ho és”, d’obrir un procés constituent que ens permeti reconstruir la societat sobre noves bases polítiques, econòmiques i socials, posant fi al domini de l’Ibex 35 i de l’Europa del capital, la UE.

És hora d’ocupar el nostre lloc com a classe treballadora! En aquesta batalla, Corrent Roig lluitem per construir una força política alternativa, obrera, revolucionària i internacionalista per a la transformació socialista de la societat. Una força que volem construir amb els millors activistes, obrers i joves.

Tots i totes contra la sentència

Llibertat dels presos polítics!

Referèndum d’autodeterminació!

Per una República catalana en una confederació lliure de repúbliques lliures!