Fora la Monarquia! Tenim dret a decidir!

Fa prop d’un any i mig que s’han començat a organitzar arreu de l’Estat Espanyol consultes populars sobre monarquia o república. En aquest marc, el passat diumenge 6 d’octubre es va realitzar a Sabadell una consulta popular sobre monarquia o república, convocada per la Plataforma Consulta Popular que arreplega a 30 organitzacions socials, polítiques i culturals de la ciutat i de la qual Corrent Roig hi formem part.

Tot i les dificultats que el govern municipal ha posat i la vergonyosa complicitat dels mitjans de comunicació que han difós que la consulta estava prohibida, aquesta es va realitzar amb la participació activa de més de 90 activistes i amb presència a 25 barris de Sabadell en els qual s’ha desenvolupat un valuós treball de visibilitat per a fomentar la participació.

La consulta va acabar amb un total de 6.267 vots de les quals el 98% era favorable a la república.

Malgrat el caràcter simbòlic de la consulta, aquesta reflexa la constatació de la voluntat mostrada per milers de persones per a exercir el seu dret a decidir sobre aquesta qüestió, que no va ser posada a debat en la Transició.

L’èxit de la Plataforma, però, no rau només en la participació de milers de persones sinó també en haver aconseguit unificar a un sector de l’independentisme amb el sobiranisme en defensa del legítim dret a decidir i amb la fermesa de desbancar a la Corona com una tasca comuna de la classe treballadora, el jovent i les classes populars d’arreu de l’Estat.

Des de Corrent Roig donem suport a l’impuls d’aquests referèndums, i emplacem a totes les forces polítiques, sindicals i socials a estendre les consultes. En aquest sentit, cal que treballem amb la perspectiva de caminar cap a un referèndum estatal que unifiqui totes les forces contra el règim monàrquic que és una institució clau del capitalisme espanyol i que demostra que vivim en un estat que encara creix sobre les arrels i l’herència del franquisme.

Som conscients que el Règim monàrquic no permetrà que aquesta qüestió sigui sotmesa a una consulta democràtica, de la mateixa manera que es nega en rotund a acceptar el dret del poble català a exercir l’autodeterminació i es fa valer d’una brutal repressió perquè aquesta demanda quedi ofegada, com ja hem vist els últims dies amb les detencions amb acusacions de terrorisme o amb la sentencia desproporcionada als dirigents independentistes.

És hora de trencar les regles del joc imposades. Corrent Roig lluitem fermament pel dret a decidir (a decidir-ho tot!) sense haver de demanar permís a l’Estat. Cal lluitar per aixecar un govern dels treballadors/res recolzat en comitès populars que sigui capaç de garantir una unió lliure de repúbliques lliures en el marc d’una Europa dels treballadors/res, els pobles i el jovent,  és a dir, per uns Estats Units Socialistes d’Europa.

I és per aquesta tasca que, les qui formem part de Corrent Roig, lluitem diàriament