Aquest dilluns 25/5, George Floyd, 46 anys, va ser escanyat fins la mort per un policia sota la sospita d’haver usat una targeta falsa en un negoci de bens de consum immediats, a Minneapolis, EUA..

¡En el dol i en la lluita contra el racisme als EUA i al món!
 L’assassinat va ser gravat i mostra a George esposat, amb la cara al terra, amb un policia agenollat sobre el seu coll. Sufocat pel policia, George va lluitar per la se va vida dient que no aconseguia respirar, però el policia que l’ofegava, així com els altres que intervenien a l’operatiu, van ignorar deliberadament l’apel·lació de George.

Les persones que van gravar el vídeo van intentar aturar al policia, mentre un altre agent mantenia els observadors apartats. La tortura policial va continuar fins la mort de George.

Aquest episodi és tràgicament semblant al de l’assassinat d’Eric Garner, un home negre agredit i immobilitzat per diversos policies a Nova York, sota la maldestra sospita de venda il·legal de cigarretes al detall, sis anys enrere. El policia que el va escanyar fins la mort, fou ràpidament absolt a la justícia burgesa nord-americana. Les últimes paraules d’Eric Garner foren les mateixes que les de George Floyd: “I can’t breathe” (No puc respirar).

George va ser un negre més assassinat als EUA, a plena llum del dia i amb les càmeres dels mòbils com a testimoni. Els policies, sense cap mena de torbació, encara van intimidar les persones que s’indignaven amb l’acció violenta i assassina. La policia d e l’imperialisme nord-americà no estalvia l’ús de la violència contra negres, hispans, asiàtics de la classe treballadora ni durant la pandèmia de la Covid-19.
Un nou aixecament als EUA
 Com si no n’hi hagués prou amb la pandèmia de la Covid-19 que ha segat vides de negres i pobres als EUA en una proporció extremadament alta[1], la policia ha augmentat la repressió racista cap als hispans i els negres.

Però el cruel assassinat de Floyd per la policia de Minnesota va ser contestat amb un explosiu aixecament popular! Centenars de persones ràpidament van prendre els carrers en protesta contra aquest assassinat racista. Les protestes es van massificar, amb els manifestants expulsant les patrulles policials que van intentar reprimir-les.

L’aixecament de negres, blancs, hispans i treballadors contra la violència policial indica el camí per a la lluita, no només contra el racisme, sinó contra la política genocida dels alcaldes, governadors i del president Donald Trump en mig de la pandèmia de la Covid- 19.

Per això nosaltres, des de Corrent Roig, reafirmem la nostra indignació i rebuig a aquest assassinat, i brindem solidaritat a les seves famílies i suport incondicional a les lluites i aixecaments als carrers de Minnesota i de les demés ciutats nord-americanes.

Mentre no parin de matar-nos, explotar-nos i oprimir-nos, no deixarem de lluitar contra el racisme i tota forma de violència contra la nostra classe, a cada racó del món.

¡El capitalisme i el racisme maten! ¡Mort al capitalisme i al racisme!

¡Justícia i càstig exemplar als assassins de George Floyd!

[1] Veure: https://litci.org/es/menu/lit-ci-y-partidos/partidos/pstu-brasil/las-muertes-de- los-negros-en-estados-unidos-por-el-covid-19/