Què som Corrent Roig?

Comparteix-ho

Corrent Roig som l’organització catalana de Corriente Roja, la secció a l’Estat espanyol de la Lliga Internacional de Treballadors/es (LITci), l’organització internacional que lluita per reconstruir la Quarta Internacional.

Treballem per construir una organització revolucionària, arrelada en la classe treballadora i la joventut, identificada amb les seves preocupacions, lligada a les seves lluites i defensora d’un programa revolucionari, socialista, front al capitalisme en crisi.

Estem convençuts que “un altre món és possible”, però solament ho serà si aconseguim acabar amb el capitalisme, la qual cosa exigeix que el poder passi a mans de la classe treballadora, la classe que crea la riquesa i sustenta el país.

Lluitem per l’exercici del dret a l’autodeterminació i per la proclamació de la República catalana. Creiem també que aquesta lluita és el millor estímul a les altres nacionalitats i als pobles d’Espanya per acabar plegats amb el règim monàrquic corrupte. És així mateix la millor base per a construir una unió lliure de pobles lliures i de preservar la unitat de la classe treballadora.

Lluitem per una República catalanasocial i sobirana”: sobirana de Madrid però també de Brussel·les ·i de Berlín, de la dictadura de la Troika. I social perquè ha d’assegurar les necessitats bàsiques de la classe treballadora i de les classe mitjanes empobrides: acabar amb l’emergència social; repartir el treball i garantir sous dignes i drets laborals; derogar la reforma laboral i de les pensions; revertir les retallades i privatitzacions; empresonar corruptes i corruptors i confiscar el que han robat; suspendre el pagament del Deute i posar en marxa una Auditoria; prendre el control de La Caixa, el Banc Sabadell i les grans empreses que deslocalitzin; frenar i revertir els desastres mediambientals….

Per a Corrent Roig, aquesta batalla és part inseparable de la lluita més àmplia per una Europa dels treballadors i dels pobles, per uns Estats Units Socialistes d’Europa: la República catalana, la unió lliure de Repúbliques ibèriques i l’Europa dels treballadors i dels pobles són tres parts d’un tot indissociable.

Lluitem per un règim socialista basat en la més àmplia democràcia, la democràcia obrera exercida des de la base. Per això hem estat i som enemics irreconciliables de les dictadures stalinistes que són una caricatura indigna que taca el nom del socialisme.

Corrent Roig som una organització on la base discuteix, decideix col·lectivament i després actuem junts/tes, de forma unificada, contra la patronal i els seus governs: tot el contrari als aparells sindicals o electorals burocràtics de diferent signe, on qui mana és la cúpula i la base xerra i obeeix.

Un altre món socialista és posible!
L’alliberament de la classe treballadora serà obra d’ella mateixa!
Les revolucions són impossibles fins que es tornen inevitables!
Tenim dret a tenir somnis i a creure-hi!

Vine amb nosaltres a lluitar junts!