CORRENT ROIG DAVANT LA REUNIÓ DEL CP-GAP DE LA CUP-CC DEL 3 DE GENER

  1. Creiem que la primera de les dues alternatives que es proposen a debat i votació no és la més adient. Tot i que dóna com a resultat pràctic un No a la investidura de Mas, segueix jugant amb l’ambigüitat política. Hauria de ser igual de clara que la segona proposta i preguntar simplement si s’està en contra de la investidura d’Artur Mas.
  2. Tampoc no veiem bé que els militants de les organitzacions que no pertanyem a la CUP no tinguem, com ha estat norma fins ara, vot a les Assemblees Territorials, encara que sí el tinguem al GAP. Som organitzacions que vam participar plenament en tot el procés de constitució de la candidatura, vam formar part de les llistes electorals i ens vam comprometre activament en la campanya electoral. Això justifica que no s’hagin de canviar les normes de participació que han regit fins al moment.
  3. Cridem a votar No a la investidura de Mas perquè això seria la fi de la CUP com a força rupturista i anticapitalista. Significaria la renúncia a arrelar-se en la classe treballadora i l’abandó de la batalla per liderar la lluita per l’alliberament nacional i social.
  4. No es pot parlar de país al marge de les classes socials. Cada classe en té una idea ben diferent. La nostra ha de ser la de la classe treballadora. L’estat català de Mas i de Junts pel Sí és una mena de comunitat autònoma que en comptes de dependre de Madrid, ho faci directament de Brussel·les i Berlín. No té res a veure amb la nostra República catalana.
  5. Si davant la primera envestida de l’Estat arrel de la Resolució inicial del Parlament, la reacció de Junts pel Sí ha estat tan covard (les al·legacions de la Mesa del Parlament al Tribunal Constitucional), no costa gaire imaginar com reaccionarien si l’estat espanyol intervingués la Generalitat, començant amb els Mossos d’Esquadra.
  6. No hem de caure en miratges parlamentaristes ni enganyar-nos nosaltres mateixos jugant al solitari. La victòria no arribarà mentre la direcció del moviment sobiranista continuï segrestada per la burgesia catalana; mentre la lluita per la República catalana no estigui associada a ulls del poble treballador amb la perspectiva d’un canvi substancial en les seves condicions de vida. Això exclou investir Artur Mas (i qualsevol candidat de Junts pel Sí).
  7. No hem de tenir por a unes eleccions anticipades, fins i tot si no traiem els resultats electorals que voldríem. “Anem lents perquè anem lluny”. La clau és la coherència estratègica i la claredat política, tant davant de Convergents i d’Esquerra com dels defensors d’un “referèndum pactat” impossible. No procedeix cap aliança electoral amb aquells que no estiguin per un referèndum unilateral i un procés constituent unilateral i popular i no defensin un pla de xoc digne de tal nom, on les necessitats socials bàsiques passin per sobre del pagament del deute i dels diktats de la Unió Europea i l’Eurozona.

Barcelona, 31 de desembre 2015

Corrent Roig