Als voltants del 18 de juliol i, en plena exaltació feixista per la intenció d’exhumar les restes de Franco al Valle de los Caídos, podem dir que Franco “és un zombi”. Encara que Franco va morir el 1975, els franquistes segueixen gaudint de total impunitat, fent apologia del terror i de l’odi. Mentrestant, twitters i rapers són empresonats per denunciar els atropellaments comesos al poble treballador i denunciar les clavegueres de l’Estat.

No només trobem vestigis del franquisme en les tertúlies radiofòniques amb total impunitat. Si passegem per ciutats com Barcelona, veurem moltes plaques del Ministeri de l’Habitatge (VPO) en molts edificis. Per tota Espanya segueix havent-hi nomenclatura dedicada al dictador i els seus generals. En els últims dies també hem viscut una revolada causada per la lluita d’associacions de la Memòria Històrica per a la retirada de les restes de Queipo de Llano a la basílica de la Macarena (Sevilla).

A l’“altre bàndol”, encara hi ha centenars, sinó milers, de fosses comunes per desenterrar. Els nostres morts segueixen a les cunetes mentre feixistes estan enterrats amb els majors honors. Mentre a Alemanya està estrictament prohibida qualsevol exaltació feixista, estant les restes de Hitler desaparegudes i el lloc on va morir convertit en un anònim aparcament, aquí seguim tenint al dictador en un gegantesc mausoleu.

Hi ha qui argumenta que tenir aquests noms a carrers, places o plaques és per història i no per vanagloriar a criminals feixistes. La història de l’Estat Español segueix banyada de sang, sense memòria, sense justícia i sense reparació.

No exigim la seva retirada per nostàlgia, és que el que va passar en aquest país té encara una vigència directa a la realitat i no s’ha fet justícia. Aquells que van lluitar per la llibertat segueixen a les cunetes. No són les anècdotes de l’avi. Aquí va haver-hi una dictadura de 40 anys que molts segueixen commemorant i mai va haver-hi ruptura, més aviat un intent de rentar-se la cara: el TOP (Tribunal d’Ordre Públic) va passar a ser l’Audiència Nacional, es va mantenir la bandera només llevant l’àguila, els criminals de la dictadura franquista ocupen càrrecs de rellevància en cossos de seguretat i institucions públiques… Com bé sabem, no es va tallar d’arrel amb el feixisme com es va fer a Itàlia: Franco va morir al seu llit i amb un funeral digne de faraons.

Aquests energúmens que estan ocupant el Valle de los Caídos per evitar l’exhumació del dictador segurament no els passarà res i gaudiran de total impunitat, campant a pler per xarxes socials i difonent idees feixistes, xenòfobes, ultracatòliques, masclistes, homòfobes… No obstant això aquí tenim a l’Alfon, Molero, els presos catalans, al costat d’altres presxs polítics i detinguts per lluitar contra un sistema que ens condemna a la més absoluta misèria i precarietat. O gent que és detinguda per fer acudits sobre Carrero Blanco, o multada per portar samarretes d’ACAB o, sense anar més lluny, per ocupar, però no per evitar l’exhumació d’un sanguinari dictador, sinó pel dret a l’habitatge digne.

No podem deixar d’esmentar el paper miserable dels governs, destacadament el PP, atorgant subvencions a la Fundació Francisco Franco mentre es vanaglòria de deixar sense efecte la llei de Memòria Històrica. Encara que coneixent els orígens d’aquest partit  tampoc sorprèn. I tot això per no parlar de les miserables declaracions de moltes de les seves figures públiques, burlant-se d’aquells que segueixen a les cunetes i no donant ni un euro a associacions memorialistes.

Al fil d’aquesta publicació, Pedro Sánchez assegura que l’exhumació de Franco serà en ‘’breus’’. Corrent Roig, com a antifeixistes que ens declarem, volem fets, no paraules.

  • Cal acabar amb tots els llocs d’exaltació feixista.
  • Cal complir la llei de memòria històrica.
  • España és el segon país amb més desapareguts després de Camboya: s’estima que encara queden unes 140.000 persones per trobar dins de les fronteres de l’Estat Espanyol. Molta gent segueix enterrada a qualsevol lloc.

 

  • Més enllà del simbolisme, cal castigar els culpables (per exemple Billy el Niño) i que retornin tot el que han robat (per exemple, la fortuna i propietats de la família de Franco, inclòs el ducat).

 

  • Cal demolir el Valle de los Caídos o deixar que la naturalesa ho absorbeixi, prohibir actes d’exaltació feixista i màxima duresa amb aquells que celebren la repressió feixista. Respecte total i absolut a les víctimes de la dictadura franquista.

 

  • Memòria, justícia i reparació!

 

Adjunt aquest text vist a Facebook que ens sembla interessant:

 

‘’No desallotjaran el Valle de los Caídos. La policia no anirà a pegar-los amb porres i escuts.

Ningú els traurà un ull amb una bala ni saltaran sobre ells amb botes de punta de ferro.

Tampoc els acusaran de delictes d’odi, ni s’inventaran que són violents i els demandaran per terrorisme.

Ningú demanarà 30 anys de condemna.

No bloquejaran els comptes de les seves associacions i seguiran sense plantejar-se il·legalitzar-les o deixar de finançar-les.

No ficaran a la presó als qui hagin organitzat o retuitejat aquesta convocatòria.

Ningú els demandarà per atemptar contra la Constitució.

No seran jutjats per apologia del terrorisme.

Ningú dirà que han comès Rebel·lió o Sedició, que és un acte “tumultuós”.

El Rei no sortirà a la tele ha dir que Espanya sabrà defensar-se del feixisme “amb tota la força necessària”.

No hauran ordres de crida i cerca (ni molt menys euro-ordres, perquè ningú els perseguirà ni dins ni fora del territori nacional)

Els polítics no diran que aquesta gent és partidària de l’Apartheid, que divideixen a la societat i estan provocant un conflicte civil.

La policia no cantarà “a por ellos” als autocars, de camí al lloc, amb ganes de donar-los una bona lliçó.

Perquè, encara que són feixistes, són espanyols que se senten espanyols