No a la criminalització de la protesta!
El passat 22 de juny l’Audiencia Nacional va reobrir el cas Judes (l’operació contra els CDR’s) imputant-ne a 4 activistes més que, segons el jutge Manuel García Castellón, estan vinculats a una suposada organització terrorista i haurien tingut contacte amb els 9 investigats, que van quedar en llibertat al mes de gener.

Aquestes noves imputacions se sumen a la macrooperacio de la Guàrdia Civil farà quasi bé un any contra els 9 activistes de ciutats com Sabadell, Cerdanyola o Mollet del Vallès. Aquestes detencions i acusacions a activistes dels moviments socials i culturals, no tenen cap mena de base, estan construïdes ex professo per la Guàrdia Civil i la Fiscalia, i poden comportar llargs anys de presó. És el mateix que van fer amb la Tamara Carrasco o amb els joves d’Altsasu, que porten més de 1.000 dies empresonats per una baralla de bar.

Tot i que els magistrats han desestimat l’acusació de terrorisme i de tinença d’explosius, l’Audiència Nacional insisteix en aquesta acusació per la seva participació violenta durant les protestes del 14 d’octubre contra la sentència als dirigents independentistes i durant el bloqueig de l’Aeroport del Prat.

Ens trobem, de nou, amb la ràtzia repressiva de l’aparell de l’Estat i l’aparell judicial, que no descansarà fins a fer pagar a tots i cadascun dels activistes que van gosar desafiar el règim monàrquic i la unitat nacional, primer, organitzant i votant al referèndum de l’1 d’octubre, després, enfrontant una salvatge repressió a les protestes contra la sentència.

Davant d’aquests fets, Corrent Roig manifestem:

  1. L’exigència que s’absolgui a les detingudes i investigades. Ens trobem, una altra vegada, davant l’intent de criminalitzar la lluita pel dret a decidir i contra la repressió.
  2. La fi de les mesures de persecució judicial i policial contra els activistes. Així mateix, exigim al Govern del PSOE-UP la derogació immediata de la Llei Mordassa, tal i com van prometre en l’acord d’investidura.
  3. Donem suport a totes les mobilitzacions de suport als imputats i per la llibertat de tots i totes les preses polítiques.